LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Utazom

Ezzel az úszó kabinnal úgy nyaralhatsz, hogy még emberek közé sem kell menni

Share

Ha még idén vagy akár a következő nyáron olyan helyen szeretnél nyaralni, ahol tényleg nem vesznek körül emberek, akkor megtaláltuk a neked való szállást, amely sokkal különlegesebb, mint gondolnád.

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb elszenvedője az idegenforgalom volt. Nyáron sokkal megfontoltabban utaztunk (és utazunk majd a következő években is talán) és előnyben részesítjük a kevésbé frekventált helyeket. Ezért most megmutatunk egy olyan szállást, amely minden luxussal felszerelt, kényelmes, a tengeren van… és életed egyik legizgalmasabb élménye lehet.

Valójában ez egy úszó apartman, amelyenk tetejét kinyitva előbukkan a tetőterasz:

atnenea.fr

Az Athénea névre keresztelt úszó kabin Jean-Michel Ducancelle francia építész fejében született még, aki több, mint 25 évet töltött azzal, hogy kutassa, hogyan élhetnek az emberek a bolygón. A Kém, aki szeretett engem című 1977-es James Bond film inspirálta, amikor megtervezte a modern dizájn és a természetes környezet eme összeolvadásából kreált vízi apartmant. A szerkezetet teljesen környezettudatos szempontok alapján tervezték, és specialitása egy ún. homokcsavaros horgonyrendszer, amely nem tesz kárt a tengerfenékben és a vízi ökoszisztémákban. Energia és melegvíz ellátásáról természetesen napelemek gondoskodnak. Ezek mellett teljesen felszerelt konyhával, egy hatalmas hálószobával és egy csodálatos köralakú fürdőkáddal szerelték fel a minél nagyobb kényelem jegyében.

Athénea 100 %-ban önellátó szállás:

athenea.fr

Így néz ki, amikor szomszédok is vannak:


athenea.fr

Csodálatos kilátás a hálószobából:


athenea.fr


Saját víztartályának és szűrőberendezésének köszönhetően nem szennyezi az óceánt:


athenea.fr

Az egész kabintesten körbefutó ablakok miatt úgy érezhetjük magunkat, mintha egy obszervatóriumban lennénk:


athenea.fr

athenea.fr

athenea.fr

Az 50 négyzetméteres apartmant úgy tervezték, hogy akár 12 ember is kényelmesen elfér benne. Mivel minden engedélye megvan, ezért akár utazhatunk is vele és így egészen különleges vízi élményben lehet részünk.


athenea.fr

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *