LOADING

Type to search

Inspiráció Rácsodálkozom

Kreatív tanárok, akik szuper ötletekkel harcolnak a koronavírus ellen

Share

Ha újra kinyitnak az iskolák, akkor fontos, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a megfelelő higiéniát, és a távolságtartást. De ez nem is olyan egyszerű dolog, főleg nem egy osztályteremben. Szerencsére vannak kreatív tanárok, akik szuper ötleteket találtak ki a COVID-19 idején!

A gyerekek tájékozódását jól segítheti egy-egy élénk színű jelölőcsík.

Kínában a gyerekek szárnyakat kapnak, hogy ezt hordva kerüljenek másfél méteres távolságba a társaiktól a tanórákon és a szünetekben.

Egy tanárnő megmutatta, hogy ő hogyan különítette el a tanári asztalát a fertőzéstől

Más iskolákban a közösen használható padok közé került ki elválasztó, hogy a köhögés, vagy éppen beszéd közben kiáramló vírust felfogják.

Plexilemezek kerültek fel az íróasztalokra, ez is jó megoldás arra, hogy távol tartsuk a cseppfertőzést

A közös olvasás, és szünetekben lévő elfoglaltságokra saját kis “hajót” kaptak az egyik amerikai iskolába a diákok. A hajók megakadályozzák a közel kerülést, az pedig külön menő, hogy névre szóló!

Bár a nyárnak lassan már vége, de egy iskolában napernyőkkel és plexilemezekkel oldják meg a közös munkát és érintkezést a gyerekek között. Jó ötlet nem?

A kis autónak kialakított padokra plexi lemez került, de ez így nem zavarja a gyerkőcöket, hiszen ki ne akarna egy autóban ülve matekórát hallgatni?

Neked melyik ötlet tetszik a legjobban? Vajon lesznek hazai példák is, ahogy kinyitnak az iskolák?

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *