LOADING

Type to search

Élem Ez+az

12 *öngondoskodó* tevékenység, amit szeptemberben tegyél meg magadért (… és boldogabb leszel)!

Share

Hoztunk egy nagyon könnyen betartható listát ahhoz, hogy könnyebben vedd a hétköznapokat, és változtatni tudj az életeden – olyan irányba, ami neked jó!

Pipálj, ha túl vagy rajta!

Szerezz egy extra nagy szemeteszsákot, és szabadulj meg mindentől, amit nem használsz, ami fájdalmas emlékeket idéz elő benned, vagy amit akkor vásároltál meg, amikor abban reménykedtél, hogy ez más emberré fog tenni.

Csak olyan embereket kövess a közösségi médiában, akiktől inspirációt nyersz, akik képesek boldoggá tenni. A toxikus emberekre ne fordíts egy perc időt se!

Hagyd abba a fényképek elrendezését és megtervezését az Instagramon. Ha azt hiszed, hogy az életed nem olyan érdekes, hogy random képeket kirakj a feededre, akkor tévedsz.

Készíts egy táblázatot, és kézzel írd be a költségeidet. Semmi sem fogja jobban tudatosítani benned, hogy mire mit költöttél, vagy hogy mire spórolsz, mintha kézzel leírnád!

Kérj egy időpontot ahhoz az orvoshoz, amely a legnagyobb szorongást okozzza neked. Ha túlesel ezen a vizsgálaton, akkor után meg fogsz könnyebbülni!

Végre itt az idő, hogy letöltsd azokat a podcastokat, amelyek érdekelnek, hogy a munkába menet, vagy a kocsiban ingázva meghallgasd végre őket.

Töröld azoknak a telefonszámait és szöveges üzeneteit, akiket nem ismer már fel még névről se, vagy akikkel nem beszéltél évek óta. Katartikus lesz ez a törlés.

Hagyd abba a digitális nyomozást az exeidnél, a barátaidnál, ellenségeidnél, azoknál az embereknél, akik nem részei az életednek. Ez az online csekkkolás csak elfáraszt.

Javíts a dolgaidon kis lépésekben. Próbálj meg inni egy fél csésze vizzel többet ma. Menj le az edzőterembe, és 10 percig fuss a futópadon. Menj aludni a normálisnál 15 perccel korábban. Lassan alkalmazkodni fogsz ezekhez az új normákhoz és új lendületet teremthetsz.

Menj el egy könyvesboltba vagy könyvtárba, és válassz ki egy olyan könyvet, ami tényleg érdekel téged. Nem kell, hogy olyasmit olvass, amit mindenki más, azt olvasd, ami tényleg érdekel. Ez jobbá fog téged tenni!

Ha el kell hagynod a várost, ahol élsz, mert újrakezdésre van szükséged, akkor dolgozz ki egy tervet, ami javítja a körülményeidet, és megakadályoz abban, hogy teljesen lenullázd magad, ha költözésre kerül sor.

Ha el kell hagynod az aktuális munkahelyedet, mert az elrontja a jólétedet, vagy pszichésen csinál ki, akkor érdemes előtte tisztázni az önéletrajzodat, és mindig legyen egy mellékprojekted, hogy a hirtelen távozás ne okozzon gondot.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *