LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

8 rituálé, ami megváltoztathatja az egész életedet! (De a reggeledet biztos…)

Share

Megéri egy kicsit előbb kelni, hogy ezeket a dolgokat megtedd. Hidd el, ha kipróbálod őket, akkor megváltozik az életed!

Vegyél egy keserűsós forró fürdőt

Ha eddig reggelente csak egy gyors zuhanyra futotta, akkor ezt ki kell próbálnod. Feküdj le este korábban, húzd az órát egy órával előbb, és irány a kád és ülj bele egy forró kád vízbe. Tegyél a vízbe keserűsót (drogériákban és gyógyszertárakban kapható), amíg eltávolítja a méreganyagokat a szervezetekből, enyhítik az izomfeszültséget és a fájdalmat. Úgy fogsz kiemelkedni a kádból, hogy a stressz lecsökkent, az izmaid ellazultak. Hát nem jobb így kezdeni a napot?

Melegítsd fel magad azonnal

Amikor még csalogat az ágy melege, akkor kell valami olyan, amitől gyorsan felmelegszel. Ha melegben ébredsz fel, sokkal könnyebben kezdődik a reggel. Reggel kapd azonnal magadra a pihe-puha köntösödet, öltözz fel meleg ruhába, vegyél fel zoknit, dugd be a lábad a lábmelegítőbe, vagy gyorsan igyál meg egy nagy bögre forró teát.

Olvass könyvet és ne a közösségi oldalakat

Reggel az első dolgot az, hogy böngészed a Twittert, Facebook-ot, az Instát vagy a híroldalakat? Próbálj meg ehelyett ébredés után egy könyvet olvasni, ez sokkal jobban hat a lelkedre és sokkal fontosabb szellemi táplálék, mint az ismerősök végnélküli posztja a faladon.

Készíts ébredés után listát, és pipáld ki reggel a feladataidat

Ébredés után azonnal írj egy listát, és tegyél rá olyan dolgokat is mint “moss fogat!” és “sminkeld ki magad.” “öltözz fel” mert így a listádon máris kipipálhatsz dolgokat a reggel első szakaszában és ez produktívan fog hatni a napod további részére is, hiszen a produktív ember csak produktívabbá válik, és fordítva. Könnyítsd meg ezt magadnak a lehető legegyszerűbb módon!

foto: Pexels.com

A telefonodat tedd át egy másik helyiségbe estére

Alvás közben ne legyen melletted a telefonod, így ébredéskor nem ezt fogod először bámulni. Nem indul jól az a nap, amikor megnézed, hogy mennyi emailt kaptál, mielőtt elindul a nap, vagy éppen milyen szörnyűségek történtek a világban, ha egyből a híroldalakat olvasod el reggel elsőként. Ráadásul az ébresztődhöz fel kell kelned, hogy kikapcsold, így ez egyből arra kényszerít, hogy felébredj. Próbáld ki, hidd el jó lesz!

Ismerd meg az alvási ciklusodat

A Sleep cyle alkalmazás segít abban, hogy megtervezze az ébredésedet, hiszen méri, hogy éppen mikor van szüksége a testednek a mélyalvás után arra, hogy felébredjen. Az alkalmazás kitalálja a legjobb ébresztési módot, és abban is segít, hogy elegendő mennyiséget pihenj egy nap. Itt eléred az appot!

Nyújts az ágyban

Nem kell rögtön ébredés után elmenni sportolni, már is az nagy tett, ha az ágyban nyújtó gyakorlatokat végzel. Így enyhítheted a rossz alváspóz által okozott húzódásokat, fájdalmakat, és beindíthatod a vérkeringésedet és az anyagcserédet már rögtön az ébredés után.

Tartsd tiszteletben a korlátaidat

Ne próbálkozz a reggeli futással munka előtt, ha képtelen vagy rá. Érdemes kilépni a komfortzónádból, de csak akkor, ha ennek van eredménye és nem nyűg számodra. Ha szeretsz az ágyban lustálkodni, és videókat nézni akkor tedd azt. Ha utálsz reggel fürdeni, akkor engedd el ezt a szokást. Kezdd úgy a reggeleidet, hogy tiszteled magad, azt csinálod, ami jól esik, és így biztos, hogy jobb lesz a napod!

Ezt olvastad már?Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *