LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

Ezért választják a nők a *rosszfiúkat*

Share

Valljuk be, mi nők hajlamosak vagyunk vonzódni azokhoz a férfiakhoz, akiktől jó anyánk óva intett. Ennek ellenére mégis úgy tűnik, hogy a természet átveszi az irányítást és valamiért mindig éppen az ő karjaikba vet bennünket. De mi lehet ennek az oka?

Szerencsére pszichológusok egész garmadája foglalkozik ennek a tanulmányozásával és tőlük megtudhatjuk, hogy a jó kislányok miért választják a rosszfiúkat. Íme a lehetséges okok, amiért mi nők képesek vagyunk elvakultan belehabarodni a rosszfiú karakterbe.

Mert a lányok szeretik a magabiztos fiúkat:

Csekélyke önbizalommal ezek a fiúk soha nem lennének képesek magukba bolondítani a lányokat. A magabiztosság tetten érhető az egész élethez való hozzáállásukban és a dolgokhoz való viszonyukásukban: a barátaikkal való kapcsolatban, ahogyan autót vezetnek, egy ételválasztásnál, stb.

Mert ez a természet rendje:

Erre abszolút tudományos magyarázat van, ugyanis, az ovuláció során (vagyis, amikor a menstruációs ciklus során kiszabadul egy petesejt) a hormonok nagyban befolyásolnak minket abban, hogy kiben látjuk meg
a legtökéletesebb apafigurát jövőbeli gyermekünknek. Az ovuláció környéki napokban a lányok és nők sokkal inkább vonzódnak a jókinézetű, karizmatikus és lázadó férfihoz.

Mert a “rosszfiú” személyiség nagyon vonzó.

A rosszfiúkat nem érdekli semmi. Számukra nincsenek szabályok, nincsenek határok. Csak a saját szabályaik léteznek és úgy tűnik, mintha mindig a szakadék szélén táncolnának. Annak ellenére, hogy imádnak irányítani és semmi sem szentebb, mint a saját meggyőződésük, mégis képesek jól bánni a nőkkel és tudják, mire van szükségünk.

Unsplash.com

Mert a nők a kalandvágyó és vicces szellemiségre vágynak.

Egyik legjellegzetesebb vonása a rosszfiú személyiségnek, hogy imádják a kalandot és az izgalmakat. Egy nő számára, pedig az férfi, aki nem él vadóc életet, nem tökéletes. Egyszerűen nem tudunk betelni a kalandvágyó lélekkel.

Mert a nők biztonságban érzik magukat mellettük:

Azért részesítjük előnyben őket, mert úgy érezzük, hogy akár egy grizzly medvétől is meg tudnak védeni bennünket. Sok nő érzi magát sebezhetőnek és fél attól, hogy bűncselekmény áldozata lesz, ezért ösztönösen olyan férfit keres, aki bármitől meg tudja védeni. Mindezeket figyelembe véve az erős fizikai adottságok és a megjelenés az, amely miatt mi nők úgy érezzük, hogy mellettük abszolút biztonságban lehetünk.

A lányok a vonzó fiúkat választják a kedvesek helyett.

Egy vizsgálat során a nők két különböző férfi profilhoz kaptak leírást és ki kellett választaniuk a nekik leginkább tetsző jellezetességeket. Mondanunk sem kell, hogy a legtöbb nő a jó fizikai adottságokkal bíró férfiakat választotta, míg a kedves fiúkat lényegesen kevesebben. Ennek a kutatásnak köszönhetően viszont már azt is tudjuk, hogy a kedves karakterjegyek válnak kiemelkedő tényezővé, amikor komoly kapcsolatot keresünk, de a rosszfiúk manipulatív karaktere az, ami mégis vonzóvá teszi őket.

Mert kiszabadítják a bennünk élő “rosszlányt”:

Azok a lányok, akiknek van egy rejtőzködő lázadó oldaluk ösztönösen vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik ezt a “rosszlány” szellemet ki tudják hozni belőlük. Ezek gyakran gyermekkorban elfojtott személyiségjegyek és amikor egy rebellis fiúval kezdünk randizni egyszerre utat törnek maguknak…

Mit gondoltok, igazunk van?

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *