LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Azért mert kapaszkodsz az exedbe, még nem fog visszajönni hozzád…

Share

Szakítottatok. Te nem igazán akartad, ám nincs más választásod, mint beletörődni. Még akkor is, ha fáj.

A mögötted álló napok és hetek azzal teltek, hogy megpróbáltad visszaszerezni. Mindent megtettél… Tényleg mindent.

Folyton ilyen gondolatok jártak a fejedben.

„Talán, ha még egyszer beszélhetnénk, akkor rájönne, hogy én vagyok a megfelelő ember számára. Talán, ha átjönne, és meglátná, mennyire boldog vagyok, akkor emlékezne, milyen jókat szórakoztunk együtt. Talán, ha sírni lát, megbánja majd a tettét és átgondolja a szakítást.”

A fogkeféjét megtartottad, hátha visszatér. Barátok maradtatok az Instagramon, hátha fel akarná venni veled a kapcsolatot. Az ajtót résnyire nyitva hagytad, hogy vissza tudjon térni hozzád.

Bármit teszel is, bármennyire ragaszkodsz, bármennyire kapaszkodsz vagy könyörögsz, hogy jöjjön vissza, nem fog. A függésed iránta nem fogja visszahozni őt. Épp ellenkezőleg: még messzebbre menekül.

Ne érts félre…

Nincs semmi baj azzal, ha megmutatod a sérülékenységedet, miközben egy egészséges párkapcsolatot tartasz fenn. De az már probléma, ha a szeretetedet és a vonzalmadat egy enyhe szorongásréteg fedi be.

A bizonytalanságod és a függőséged csak tönkreteszi a kapcsolatot. Az ebből fakadó kitörések során pedig elgondolkodik: miért is akar veled lenni?

Az életed középpontjába állítottad őt, ami megijesztette. Ha az identitásod függ tőle, és az önértékelésedet az alapján igazolod, mennyire szeret, az nagy nyomás a számára. A nyomás pedig teher. Senki nem akarja azt érezni, hogy szétesik az életed, ha egyszer összevesztek.

Nem kényszerítheted, hogy téged válasszon. Ha tisztességesen szakított veled, nem tehetsz mást, mint hogy elfogadod. Nem haragudhatsz érte. Nem minden párkapcsolat fordul át házasságba és sírig tartó szerelembe.

Ne próbáld tovább kierőszakolni, hogy legyen veled, mert ezzel még távolabb lököd magadtól. Igen, a szakítás után még mindig lehet visszaút, de úgy nem fog menni, ha továbbra is körülötte legyeskedsz.

Ha a szakítás mellett döntöttetek, annyit tehetsz, hogy elfogadod és elkezdesz önmagadra koncentrálni. Dolgozz az önértékeléseden, hogy a következő kapcsolatodban már sokkal magabiztosabb lehess.

Az egészséges önbizalommal rendelkező emberek nem ragaszkodnak a másikhoz, nem tőle eredeztetik minden boldogságukat. Gyakorold a pozitív gondolkodást és az önszeretetet, ez segít növelni az önértékelésedet és nem fogsz többé függni másoktól.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *