LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

9 +1 dolog a párkapcsolatban, amire nyugodtan mondhatsz nemet!

Share

A párkapcsolatok útvesztőjében néha meg kell állni és átgondolni, hogy mi az, ami belefér. Ha ezek nálad nem mennek át a rostán ne aggódj, pusztán lehet, hogy nem egymást keresitek, de nyugodtan mondd: köszi, de nem!

1. Ha a férfi a szüleivel él:

Hatalmas piros zászló libben fel, ha egy felnőtt férfi még mindig a szüleivel él. (Itt most nem arról az esetről van szó, amikor azért laknak együtt, mert a szülők betegek vagy idősek és a gondjukat kell viselni, mert ezek a férfiak aranyérmet érdemelnek, nem piros zászlót.) Az a felnőtt férfi viszont, aki a szüleivel éldegél azt a képet sugallja, hogy nincs semmiféle ambíció az életében. Lusta és fél a felelősségtől, ezért inkább a szüleivel marad. Ennél még eggyel rosszabb a mama pici fia, akire egy nő sem vágyik.

2. Ha nincs állandó munkája:

Senki nem szeret egy munkanélküli férfival randizni. Legyünk őszinték, egy erős nő sem szeret az aranyásó szerepébe belebújni. Egy munkanélküli srác pedig nem sok mindenre képes. Ráadásul az, hogy nem képes megtartania az állását az az éretlenség jele és annak, hogy nem igazán akar felelősséget vállalni. Ezek pedig a jövőben több problémát is okozhatnak. Persze vannak olyan esetek, amikor munka nélkül maradunk, de tudj különbséget tenni a lustaság és a balszerencse közt.

Andrea Piacquadio/pexels.com

3. Nincsenek céljai és nem törekszik semmire:

Egy erős nő motivált és tudja mit akar. Ezért még azelőtt véget érhet a kapcsolata egy olyan férfival, akinek egyáltalán nincsenek céljai. Nehéz együtt valakivel, aki csak elüldögél a fenekén, miközben a másiknak konkrét elképzelései vannak és mindent meg is tesz a megvalósítás érdekében. Egy hatalmas tátongó szakadék lesz a két ember között.

4. Ha rossz apa:

Minden nő arról álmodozik, hogy előbb-utóbb lesz családja. Ha egy olyan férfival randizik, akinek gyerekei vannak, akkor egészen közelről szemlélheti, hogy apaként hogyan viselkedik az illető. Ha nem gondoskodik a gyermekeiről, akkor valószínűleg a jövőbeli gyermekeivel is így fog bánni, kösz, de inkább nem…

5. Nem tiszteli a nőket:

Egy nőnek igénye van a tiszteletre. Eleinte színlelheti a férfi, hogy ő mennyire tiszteli, de előbb-utóbb úgyis kiderül, ha mégsem így van. Mert egy nő észreveszi ezt, abból ahogy például a férfi a csalájával bánik. Egy erős nő mellett esélye nincs változtatni ezen, mert a kapcsolat nem jut el odáig. A férfi egyszer talán még elrejtheti ezeket, de sokáig nem, és ez hatalmas piros zászló.

6. Ha mindig késik:

Néha mindenki elkésik, bármi közbejöhet… De amikor ez egy tendencia, egy nem vesződik tovább egy késős férfival. Mert az állandó késés a másik közönyét mutatja és azt, hogy nem érdekli a nő ideje. Egy nő viszont nagyra értékeli minden percét, ezért nem megy bele egy ilyen kapcsolatba.

7. Ha nem tudja kezelni az indulatait:

Szintén piros zászló, ha valaki könnyen elveszíti a kontrollt. Sajnos túl sok nőnek kell elviselni ezt az abúzus viselkedést, de egy erős nőnek ez abszolút kizáró ok. Ő értékeli magát annyira, hogy ne maradjon egy ilyen helyzetben és gyorsan eltávolítja az ilyen embereket az életből. Mindegy, hogy verbális vagy fizikai bántalmazásról van szó.

8. Ha állandóan panaszkodik:

Senki nem szereti a negatív embereket. A legutolsó dolog amit szeretnénk, együtt lenni egy olyan emberrel, aki megállás nélkül panaszkodik. Persze egy kapcsolatban lévő fél megadja az esélyt a másiknak, hogy korrigálja a viselkedését: beszélget vele és segít neki, hogy változtatni tudjon a látásmódján. De ha a másik ebben nem együttműködő partner, akkor sajnos neki is mennie kell.

cottonbro/pexels.com

9. Ha túl könnyen feladja:

Egy erős nőt az erős férfiak vonzanak. Még ha a dolgok rosszul mennek, egy erős ember akkor is kitart és végig viszi, amit elkezdtett. Ezért lesz egy ilyen párnak, biztos közös jövője. Egy erős nő ezzel szemben nem tud kezelni egy gyenge férfit, mert egyszerűen összeegyeztethetetlen a természetével. Egy ilyen kapcsolat eleve kudarcra van ítélve, és ezt a nő már a idejekorán felismeri…

10. Ha a férfi csapodár:

Ahogy már az előbb is írtuk, egy nő megköveteli a tiszteletet. Egy férfi viszont, aki fűvel-fával flörtöl vagy ne adj isten megcsalta a másikat, az biztosan nem tiszteli a nőt. Vannak, akik szemet tudnak hunyni ezek felett, de egy erős nő soha. Mert ő tisztában van a saját értékével és nem kezd olyan férfival, aki nem tiszteli. Már csak azért sem, mert aki hajlamos a megcsalásra, az haudik is. Erre pedig minden erős nő azt mondja, hogy: kösz, de nagyon nem!

Ne gondold, hogy egy erős nő rugalmatlan és merev, de a gyenge és éretlen viselkedéssel nem tud mit kezdeni. Egy erős nőnek erős férfi kell, egy egyoldalú kapcsolat nem neki való. Neked sem.

Ez is érdekelhet:


Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *