LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ha nincs *tisztelet* egy kapcsolatban, a szeretet és a szenvedély is lassan elpárolog

Share

Elvesztetted a belé vetett bizalmadat. Minden megváltozott. Ott állsz, nézel rá, és egyszerűen nem érted, hogyan történhetett mindez.

Azt hitted, jól ismered. Csodáltad őt. Bíztál benne. Még mindig nem tudod elhinni, hogy átvert. Már csak nevetsz annak a napnak az emlékén, amikor elmondtad neki a legnagyobb félelmeidet. Nevetsz, mert sosem hitted volna, hogy épp ő fogja valóra váltani őket.

Szinte biztos voltál abban, hogy benne sosem fogsz csalódni. Hiszen ő messze van attól, hogy ártson másoknak. Tényleg ezt gondoltad.

Abban a pillanatban, amikor csalódsz valakiben, elkezded magadat hibáztatni. Láttad a mintát, ott voltak a jelek, csak nem vetted észre. Ugyanazok a következetlenségek és kifogások ismétlődtek újra és újra. Te azonban elnéztél mellettük.

Mert egy részed remélte, hogy ezúttal másképp lesz.

Egy részed bízott abban, hogy a félelmek csak árnyak a fejek felett, nem többek. Reménykedtél, hogy a kétségek semmivé lesznek, és ezúttal happy end lesz a történet vége. Ám egy részed nagyon mélyen tudta, hogy ez a férfi nem az, akinek mutatja magát. Egy részed nagyon jó abban, hogy felismerje a maszkokat.

Abban a pillanatban, amikor újra csalódsz valakiben, rájössz: egy kapcsolat nem működhet bizalom nélkül.

Te mindent megtettél.

Te bíztál.

Tálcán nyújtottad át a szívedet, ő azonban elárult. Nem tudott tisztelni, nem tudott jól bánni veled.

Hiába kért bocsánatot, hiába bánta meg a tettét, nem fogsz tudni ugyanúgy nézni rá. Ha egyszer elveszett a bizalom valaki iránt, nagyon nehéz, olykor pedig lehetetlen újra felépíteni.

Rájössz, hogy a tisztelet és a bizalom van olyan fontos, mint maga a szeretet. Sőt, talán fontosabb. Hiszen, ha nincs tisztelet és bizalom, akkor a szeretet idővel az enyészeté lesz. Akkor a szenvedély is elpárolog, nincs létjogosultsága többé.

Ha elveszted a férfiba vetett bizalmat, minden megváltozik. Már semmi sem lesz olyan, mint régen volt. Sem a kapcsolat, sem te. Többé nem akarod, hogy az életed része legyen. Mert te nem az az ember vagy, aki tolerálja ezt a fajta tiszteletlenséget.

Többé már nem.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *