LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Inkább vagyok igazi, mint tökéletes…

Share

Kedvesem, néha, amikor rólam beszélsz, megszakad a szívem. Tudod, miért? Azért, mert akinek te gondolsz, annak semmi köze nincs az én valódi énemhez.

Úgy érzem, létrehoztál rólam egy képet a fejedben, ami nem fedi a valóságot. Ahogy rólam beszélsz, az megmutatja, mennyire el vagy tévedve velem kapcsolatban. Kicsit úgy érzem, meg kell felelnem ennek az illúziónak ahelyett, hogy önmagam lehetnék.

Néha elgondolkodom, miként jött létre ez a verzió rólam a fejedben. Állandóan versenyeznem kell vele. Lépést kell tartanom, különben lehagy.

Azt hiszem, az én hibám volt. Megszeretted azokat a részeket, amiket megmutattam neked, de a mélység rejtve maradt. A többi részemet elrejtettem előled, mert tökéletes akartam maradni a szemedben. És mert szerettem volna, ha ezek a részek nem léteznének többé.

Áltattam magam.

Azt hittem, figyelmen kívül hagyhatom őket.

Te pedig beleszerettél a fényes oldalamba, miközben nem ismerted meg a sötétet. Nem láttad az ellenálló, csalódást okozó, nehéz részeimet. Azokat, amelyeket én sem szeretek igazán magamban.

Tudod, néha féltékeny vagyok arra az énemre, aki a fejedben létezik. Néha úgy érzem, ő akarok lenni. De mégsem lehetek, mert ő nem igazi, én azonban igen. Nagyon szeretném, ha egyszer megismernél úgy, ahogy vagyok. Még akkor is, ha az a verzió, aki a fejedben létezik, sokkal jobb, mint a valóság.

Néha úgy érzem, nehéz elfogadnom a sötét részeimet. Akkor mit várhatnék tőled? De dolgozom rajta. Dolgozom azon részeim elismerésén, amiket nem annyira szeretek. Megpróbálom elfogadni őket.

Lassan megtanulom, hogy az élet nem a tökéletességről szól. Mindannyian tökéletlenek vagyunk, mindannyiunknak vannak hibái, és nem szabad elrejtenünk ezeket.

Szeretném, ha megismernéd minden részemet. Még akkor is, ha a tapasztalás szétzúzza a tökéletes képet, ami a fejedben létezett rólam. Ez egy olyan kockázat, amit hajlandó vagyok vállalni. Mert úgy tettem, mintha tökéletes lennék, pedig valójában nem vagyok az.

Mindezt azért, mert féltem, hogy elveszítelek.

De már nem érdekel. Nem akarok tökéletes lenni. Nem akarom, hogy olyan embert szeress, aki nem vagyok.

Rájöttem: inkább valódi akarok lenni, mint tökéletes.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *