LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

Nem önző dolog megszabadulni ezektől az emberektől (sőt!)

Share

Nem muszáj ragaszkodni olyan emberekhez, akiknek egészen más az életről vallott felfogása vagy rendszeresen átlépik az általad felállított határokat. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha elengeded őket…

Emberek, akikkel van közös múltad…de nincs közös jelened:

Nem szükséges megtartani azokat az embereket, akikkel jelenleg semmi kapcsolatod nincs, csak azért, mert valaha fontosak voltak, még 20 évvel ezelőtt, amikor fiatalok voltatok. Az emberek fejlődnek. Változnak. Ha te most egészen máshol tartasz, és egy teljesen más fejlődési utat jártál be, akkor teljesen normális, ha már nincs kapcsolódási pontotok. Ez nem jelenti azt, hogy mostantól utálnod kell. És azt sem, hogy elfelejtetted a régi szép időket és azt a sok mindent, amit együtt éltetek át. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy nem illeszkedik bele az élete a tiédbe. Még az sem kizárt, hogy valamikor a jövőben újra tudtok kapcsolódni egymáshoz…

Emberek, akiktől rosszul érzed magad:

A barátaidnak és a családtagjaidnak joguk van szólni, ha valamit elrontottál. Az az egészséges, ha őszinték veled. Azonban nekik sem kell folyamatosan az orrod alá dörgölni a hibáidat és azon élcelődni, ha valamit alaposan elfuseráltál. Mert nekik kéne lenniük a legnagyobb támogatóidnak. Nekik kéne a legjobban hinni benned. Nekik kéne a legjobban tudni, hogy milyen értékes vagy.

Emberek, akiknek az életről vallott felfogása szöges ellentétben van a tieddel:

Azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Nagyon jó, ha különböző emberek vesznek körül bennünket. Azonban ha nem értetek egyet a nagyvonalakban a politikai kérdésekben, mint például az emberi jogok, akkor nem lehet szemet hunyni a különbségek felett. Nagyon rendben van, ha az elveidet és az erkölcseidet választod a barátság helyett.

Emberek, akik soha nem ismerik el, ha hibáznak:

Nehéz beszélgetni valakivel, aki túl makacs ahhoz, hogy beismerje, amikor fogalma sincs arról, hogy mi a francról beszélnek. És még nehezebb fenntartani egy barátságot olyan valakivel, aki egyszerűen képtelen bocsánatot kérni, ha hibát követtek el. Ha valaki túl éretlen ahhoz, hogy felelősséget vállaljon a tetteiért vagy hogy komoly, felnőtt beszélgetést folytasson, teljesen elfogadható, ha azt mondod, hogy ebből elég.

Emberek, akik folyamatosan túllépik a határokat:

A családod és a barátaid az egyetlenek, akik ezt megtehetik. Ők hibázhatnak. Ha eltávolítod őket az életedből az első alkalommal, amikor hibáznak, igen magányos leszel. Azonban még mindig jobb magányosnak lenni, mint körülvéve olyan emberekkel, akik nem tisztelik az általad felállított határokat. Ha ez a viselkedés folyamatosan fennmarad annak ellenére, hogy elmondtad ez mennyire zavar téged, semmi gond nincs azzal, ha kisétálsz az életükből. Valójában ez az egyetlen ésszerű dolog, amit tehetsz egy ilyen helyzetben.

Emberek, akikkel nem akarsz együtt lenni:

Nem kell egy hatalmas pofáraesés ahhoz, hogy valakit hagyj kisétáélni az életedből. Ha nem élvezed a társaságukat, ha nem akarsz találkozni velük, ha nem érzel semmi késztetést, hogy megtudj apró részleteket az életéből, akkor bátran megszakíthatod velük a kapcsolatot. Ez nem önző dolog. Ez egy okos döntés.

Meghozod magadért?

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *