LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

12 dolog, ami akkor történik, amikor egy empatikus ember beleszeret egy nárcisztikus emberbe

Share

A két ellentétes pólus sokszor találkozik, és bizony néha szerelem lesz a vége ennek. Ha megtapasztaltad már ezeket a dolgokat, akkor nagy eséllyel te is egy nárcisztikus embert szeretsz empatikus személyiségként. Hogy ez jó, vagy sem azt rád bízzuk, de ez a lista árulkodó lesz:

#1 Az empatikus ember mély és feltétel nélküli szeretetre vágyva lép be egy kapcsolatba, ezért az empatikus ember bevonzza a nárcisztikust, mert úgy érzi, hogy a szeretet iránti igénye kielégül. Pedig a nárcisztikus nem tesz semmit sem a kapcsolatuk fejlesztése érdeklében, de az empatikus mégis beteljesedettnek és szerelmesnek érzi magát.

#2 Az empatikus kezdi azt hinni, hogy „az életben egyszer” kapcsolatban állnak a nárcisztikussal, amit a nárcisztikus meg is erősít, így ez a kapocs szinte lehetetlenné teszi, hogy csak úgy elsétáljon mellőle a másik.

#3 A nárcisztikusról időnként úgy tűnik, hogy annyira akarja a kapcsolatot, mint az empatikus, de a valóságban a nárcisztikus nem akar mást, csak állandó ellenőrzést, és egy embert, aki mindig hajlandó megadni neki ezt a lehetőséget.

#4 Ahogy a kettejük kapcsolatának köteléke nő, úgy lesz az empatikusnak egyre elviselhetetlenebb, hogy a nárcisztikust bármilyen fájdalom közepette lássa. Így igyekszik felvidítani, és mindent megtenni, hogy jobban érezze magát a másik fél. Tudat alatt meg akarja javítani nárcisztikus embert, vagy legalább megváltoztatni az életét.

#5 Minél több szeretetet, törődést, odaadást, ragaszkodást és munkát végez az empatikus személy a párkapcsolatban, annál erősebbé válik a nárcisztikus személy.

#6 A kapcsolat előrehaladtával az empatikus elkezdi átvenni a nárcisztikus vonásait. Mivel érzelmi szükségleteiket nem elégítik ki egymásét, így kezdenek önzővé válni és elsősorban a saját jólétükkel foglalkozni.

#7 Lényegében amit az egyik fél sem tud még felfogni ilyenkor az az, hogy a nárcisztikus igényeiket soha nem fogják kielégíteni, legalábbis addig amíg el nem múlik kettejük szerelme, és a fel nem ébrednek a kapcsolatuk okozta rózsaszín álomból. Amikor új partnert találnak új impulzusok érik őket (hobbik, utazás, programok) nem fogják magukat annyira rosszul érezni.

#8 Az empatikus ebben a kapcsolatban egy idő után önmagát kezdi hibáztatni. Elkezd azon gondolkodni, hogy valaha is méltó lesz-e a szerelemre, vagy éppen azon agyal, hogy miért él egy ilyen rossz kapcsolatban.

#9 Amikor az empatikus ember megpróbál hitelesen kommunikálni a nárcisztikussal, ez sokszor eredménytelen lesz. Sajnos a nárcisztikus emberek csak önmagukra figyelnek, mindig kifogásokat keresnek a beszélgetés elől, miközben meggyőzik az empatát, hogy a kettőjük között húzódó kommunikációs problémák részben az ő hibájuk.

#10 Az empatikus végül rájön arra, hogy ugyanolyan sérült, mint a nárcisztikus egyén és a kettejük kapcsolatának lényege az egymásnak tanítás volt. A kapcsolatuk célja az volt, hogy mindketten felébredjenek és meglássák, hogy hogyan kell meggyógyítaniuk önmagukat.

#11 Amikor elválik a kettejük útja, akkor a nárcisztikus úgy fog viselkedni, mintha semmi sem történt volna kettejük között. Szinte tagadni fogja, hogy egy erőteljes és intenzív kapcsolatban élt egy empatikus emberrel.

#12 Az empatikus új kapcsolat után néz, a nárcisztikus is keres magának egy új embert, aki felett szintén uralkodhat és az egész kezdődik előlről.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *