LOADING

Type to search

Rácsodálkozom

A tökéletes kémia nem egyenlő egy élethosszig tartó kapcsolattal. Miért? Ezért!

Share

Érdekes végeredményre jutottak a kutatók egy elemzésből.

Egy amerikai válási szakértő elemzése kimutatta, hogy a párok majdnem fele irreális elvárások miatt szakít a másik felével. Pedig a kémia úgy tűnik, hogy működött köztük, ám amikor ez elmúlik sok ember rájön, hogy a partnere nem ideális a számára. De miért múlik el a kémia és hogyan lehet ezt befolyásolni?

A statisztikák szerint a kémia egy kapcsolatban nem a szerelemről szól, hanem a szenvedélyről és a vonzerőről

A tanulmány során a tudósok több mint 300 embert kértek fel. Egy kérdésre kellett válaszolniuk: mit jelent számukra a kapcsolati kémia. Az eredény önmagáért beszélt. A férfiak és a nők 9%-a tartotta a kezdeti szenvedélyes időszakot szeretetteljesnek. Háromszor többen mondták azt, hogy ez csupán biológiai reakció, vagy kölcsönös vágy volt a részükről.

Nem tudjuk, hogyan érzünk a partnerünk iránt

Helen Fisher, a Rutgers Egyetem biológiai antropológusa szerint 3 különálló szakaszra oszthatjuk a szerelmet: a vágyra, a vonzerőre és a kötődésre. Az első szakasz, amelyet kémiának hívtunk, nem más, mint az ösztrogén és androgén, azaz a női és férfi hormonok munkája, amelyek a szaporodás biológiai motivációján alapulnak.

A kezdeti lángoló szenvedély után kiderülhet, hogy mindkét partner elvárása téves volt

Csak később, amikor a hormonjaink megnyugodtak jövünk rá valójában hogy hogyan érezzük magunkat a másikkal. Ilyenkor sokszor kiderül, hogy a tökéletesnek tűnő partner, már nem is annyira az. Talán a másik hangosan horkol az éjjel, vagy éppen már nem annyira tűnik jóképűnek, de rengeteg apró ok feltűnik a hormonok elmúltával. Egy jó hír, hogy vannak párok, akik tovább lendülnek ezen az időszakon, míg sajnos mások a szakításon gondolkoznak.

Vannak akiknél a szenvedély kitart

Lehetséges, hogy a kapcsolat szenvedélye olyan erős, hogy kitart a kezdeti szakasz után is. Ha esetleg alábbhagyna a lendület, akkor próbálj meg úgy viselkedni a partnereddel mintha először találkoznátok. Koncentráljatok a szeretteljes érintésekre, és szánj időt a partneredre így megőrizhető a tűz.

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *