LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Hat férfitípus, aki csak a bajt hozza rád…

Share

Vannak bizonyos férfitípusok, akikkel a kapcsolat biztosan mellényúlás lesz. Összegyűjtöttük neked ezeket a típusokat, mert a legjobb, amit tehetsz, hogy elkerülöd őket.

1. Az őrülten féltékeny srác

A féltékenység eleinte még aranyos. Azt gondolhatod, hogy ez a törődés egy formája. Idővel azonban meglátod, hogy a féltékenység bosszantó. A párod elkezd irányítani, megpróbálja ő diktálni a szabályokat: kivel barátkozhatsz, hogyan viselkedhetsz, mennyi időre hagyhatod el a házat stb.

Ha nem hallgatsz rá, ha ellenállsz neki, akkor meg veszekedés lesz a vége. Kíméld meg magad ettől, és inkább kerüld.

2. A férfi az őrült exeivel

Vannak férfiak, akik folyton az őrült exeikkel jönnek. Néha tényleg becsúszhat egy-két félrenyúlás, na de hogy mindig? Ha képtelen éretten beszélni a kapcsolatairól, akkor vajon rólad hogyan fog beszélni, ha egyszer netán szakítotok? Te is egy leszel az „őrült exek közül”?

Mit gondol az aggodalmaidról? Hogyan viszonyul hozzád, ha megosztod vele a félelmeidet? Nyitott rá, vagy figyelmen kívül hagyja? Gondold át, milyen emberrel akarsz együtt lenni: olyannal, aki sosem vállalja a felelősséget, vagy valakivel, aki képes felnőttként viselkedni?

3. A forrófejű

A kapcsolatod olyan, mintha folyton tojáshéjon kellene lépkedned? Nem tudsz beszélgetni vele anélkül, hogy ne tartanál az indulatától? Ha nem tud uralkodni az érzésein, akkor veszélyes is lehet. Talán nem fizikailag, de érzelmileg biztosan.

Ne akard magad kellemetlen helyzetekbe hozni, például hazugságba kényszeríteni, hogy ne kerülj bajba. Kényelmesen és felszabadultan kell érezned magadat egy kapcsolatban. A legfontosabb, hogy bátran tudj vele beszélgetni bármiről.

4. A férfi, aki fél elköteleződni

Ha nem áll készen az elköteleződésre, akkor nem tehetsz semmit, hogy meggondolja magát. Nem számít, mennyire tökéletesek vagytok együtt. Nem számít, hajlandó vagy-e mindent megadni neki. Ha nem érzi késznek magát egy komoly kapcsolatra, akkor a közös jövő reménye hamarosan szertefoszlik.

Ő az a férfi, aki nem fogja törölni magát a társkeresőkről. Nem fogja abbahagyni a beszélgetést az exeivel. Nem akar megfelelni az elvárásaidnak. Tehát, amikor azt mondja neked, hogy nem áll készen egy kapcsolatra, akkor hidd el neki.

5. A férfi, aki egy második anyára vágyik

Soha nem segít a házimunkában? Elvárja, hogy mindent te csinálj és a kezére játssz? Pedig sem a bébiszittere, sem az anyja nem vagy. Ha sokkal többet adsz, mint amennyit kapsz, az igazságtalan egy kapcsolatban.

Mindkettőtöknek ugyanannyi erőfeszítést kell beletennie. Ha második anyát akar maga mellé, akkor el kell gondolkodnod azon, hogy valóban anyaszerepet akarsz-e megtestesíteni. Egy kapcsolatban az egyensúlyra és az egyenlőségre kell(ene) törekedni.

6. A férfi, aki mindig visszakönyörgi magát

Ő az, aki hibát hibára halmoz a kapcsolatban, aztán amikor kiadják az útját, szépen visszakönyörgi magát. Ha visszafogadod, akkor belépsz egy ördögi körbe, aminek sosem lesz vége – hacsak véget nem vetsz neki.

Egy félrecsúszás persze még megbocsátható – attól függően, milyen mértékű –, viszont, ha a történelem megismétli önmagát, akkor érdemes elgondolkodni a szakításon.

Mint mindig most is az mondjuk ne ítélj elsőre, és adj esélyt annak, aki kedvesen közeledik. De ha nem akarod tovább folytatni az ismerkedést légy őszinte, és lépj tovább. Ehhez mindenkinek joga van. Neked is.

Ez is érdekelhet:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *