LOADING

Type to search

Mozizom

Lehet, hogy végre lesz egy igazán borzongató magyar horrorfilmünk?! Nagyon úgy tűnik!

Share

Itt a Post Mortem előzetese, amit tényleg csak azoknak ajánlunk, akik bírják a horrorfilmeket.

A Trezor és A vizsga című filmeket jegyző Bergendy Péter most a horror műfaj felé vette az irányt, és milyen jól tette. A különleges látványvilágú Post Mortem egy igazi kísértettörténet, mely az első világháború utáni spanyolnátha járvány körül játszódik. A járványban nagyon sokan haltak meg Magyarországon is, főleg 1918 telén.

A sztori főszereplője a Klem Viktor által alakított fényképész, akit a járvány idején a családok arra kérnek fel, hogy a halottaikat fotózza le, hogy még legyen emlékük az utókor számára. A férfi egy faluba jut el, ahol nagyon sok a halott és a gyászoló így bőven van dolga a fotósnak, ám a fényképek elkészítése mellett több bizarr és természetfeletti eseménynek lesz a tanúja.

Klem Viktor mellett olyan színészek és színésznők is szerepelnek a hátborzongató filmben mint Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Schell Judit, Hais Fruzsina, Reviczky Gábor. A forgatókönyvet Zankay Piros írta, és 2021 januárjában mutatják be.

A film már hivatalos plakátot is kapott, ami szintén elég para lett. Egyébként a filmes poszter Frank Rizzo munkája.

A Post Mortemet egyébként beválogatták az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is, hamarosan bemutatják a filmet nemzetközi porondon, ami nagy szó, mert magyar alkotások (főleg horror kategóriában) ritkán jutnak ki egy filmfesztiválra. Drukkolunk neki!

És most jöjjön a félelmetes előzetes:


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *