LOADING

Type to search

Budapest Eszem-iszom

6 *menő és új* kávézó, ahol felmelegítheted magad idén ősszel

Share

Most, hogy hidegek a reggelek, és napközben nincs néha több 10-11 foknál, hoztunk 6 új helyet ahol bátran hódolhatsz a kávé, forrócsoki, vagy éppen tea szenvedélyednek!

Az őszi hidegben nagyon jól esik megállni egy kicsit és felmelegíteni a testünket és a lelkünket egy finom forró itallal. Szerencsére Budapesten sok olyan kávézó található, ahol nemcsak finom italok kérhetőek, hanem melléjük finom péksütik, és sok-sok olvasnivaló vár. Mutatjuk a legmenőbb helyeket, amit látogass meg idén ősszel és támogasd a magyar vendéglátósokat legalább ennyivel.

(Ha nem budapesti vagy akkor sincs probléma, a cikk végén ajánlunk 6 vidéki helyet is!)

Agave kávézó

Az Agave könyvkiadó a Nagymező utcában nyitott helye igazi fellegvára a könyv és kávérajongóknak. A helyen mindig könyves akciókkal vár a kiadó, a kedves eladók pedig bármilyen forró italt elkészítenek neked. Sőt! Ha megéheztél még az sem gond, ugyanis sokféle süteményből is választhatsz a kávéd, vagy a teád mellé.

fotó: Agave könyvek és kávézó Facebook oldala

Caphe by Hai Nam

Ázsia beköltözött a 11. kerületbe! A Bartók Béla utcában lévő hely ötletgazdája az elmúlt években a világ különböző tájain gyűjtött tapasztalatokat, hogy létrehozzon egy kávézót, ahol különleges ízeket kóstolhatunk egy csipetnyi Ázsiával. A kávézó vietnámi kávéval, Bánh mi szendvicsekkel és ízletes süteményekkel vár minden különlegességre szomjazót.

fotó: https://www.facebook.com/caphe.hainambudapest

The Rusty Coffe Buda

A balatoni egység után végre Budán is nyílt egy Rusty, ahol a kiváló minőségű specialty kávét élvezhetjük. A Pasaréti úton található egységben nem csak kávézni, hanem reggelizni is lehet, így érdemes egy nyugis hétköznap reggel, vagy hétvégén választani a helyet.

Fotó: The Rusty Coffe Buda

Arch & Beans Coffee

Az Astoria szomszédságában nyílt kávézó olyan, mintha egy New York-i kávéházba térnénk be. A tulajdonos maga pörköli a kávét, amit elegáns, és impozáns környezetben ihatsz meg. Szerencsére nem csak a látvány tökéletes, hanem a kávé is, úgyhogy érdemes kipróbálni a helyet!

Fotó: Arch & Beans Coffe Facebook oldala

4minutes Cafe

Ha a Budai Várban jársz, akkor érdemes benézni a 4minutes Caféba, ami a turisták nélkül is jól tartja magát. A szerdától-vasárnapig üzemelő kávézóban a Norma pékség péksüteményeivel, és Zhao Zhou teákkal és Superjuice levekkel is találkozhatsz, de az sem probléma ha vegán vagy mentes étrenden vagy, mert ilyen süteményeket, és desszerteket is kérhetsz a kávéd mellé. Érdemes megnézni a kávézó Insta oldalát, mert csodaszép látványvilágú, és ezt tükrözi a hely is maga.

https://www.instagram.com/p/CCSmvUCh6AT/

Béchamel

Az Akácfa utcai Béchamel a legújabb versenyzője a budapesti kávézóknak, éppen csak pár napja nyitotta meg a kapuit. A kávék mellé Freya pékség croisstantjait ajánljuk, de választhatunk igazi angol reggelit is, ha éhesek vagyunk. A hely tökéletes a reggelizésre, meetingekre, de arra is, hogy egy kicsit elmerengjünk a város közepén egy finom kávé, vagy tea mellett.

https://www.facebook.com/bechamelbudapest

Te melyik helyet próbáltad már? Jöhetnek a kedvenc kávézós javaslatok is!

Ezt olvastad már?

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *