LOADING

Type to search

Élem Ez+az

22 dolog az elengedésről, a szerelemről és az életről, amit érdemes 30 éves korunkig megtanulni

Share

Akármennyire is nehéz, a saját hibáinkból tanulunk. És ahhoz, hogy tanuljunk el kell buknunk, majd újra fel kell állnunk! Ezen a listán csupa olyan dolog van, amit érdemes megtanulnunk 30 éves korunkig:

 1. Az élet gyönyörű, de a káosz mindig ott fog ólálkodni mellettünk.
 2. Rengeteg olyan dolog van az életben, amelyet nem tudsz ellenőrizni, de rengeteg olyan is, amit csak te tudsz. Összpontosíts arra, amit irányítani tudsz.
 3. Nem tudsz irányítani más embereket. Ne is próbálj meg ezen az úton haladni, mert ez nem vezet sehová.
 4. Keress olyan leckéket, amikből tanulhatsz. Ezek néha arcul csapnak, néha pedig csak finoman, de mindig ott vannak körülötted.
 5. Mindenki taníthat neked valamit, még akkor is, ha te nem hiszed elsőre.
 6. A kedvesség nem jellemhiba – nem tesz téged sem naivá, sem ártatlanná, sem más negatív jelzővé, amelyet mások dobnak rád, hogy lehúzzanak. Hagyd figyelmen kívül ezeket a hangokat!
 7. A sebezhetőség erősség és szuperhatalom.
 8. Feltételezés előtt mindig tegyél fel kérdéseket.
 9. Egyébként is mindig kérdezz. A kérdések nem rosszak!
 10. Ne feledd, nem te vagy a munkád! Amit csinálsz, az csupán a mozaik egy darabja, ami te vagy. Nem a munkádból épülsz fel, te egy önálló ember vagy, aki egyébként dolgozik valamit.
 11. Ha megpróbálsz pénzt megtakarítani, akkor az nem tesz “olcsó jánossá” az maximum bölccsé tesz. Valakivé aki tervez és nem herdál feleslegesen.
 12. “Ebben a korban már nem kellenne…” Itt az idő, hogy ne fogadd meg ezeket a kéretlen tanácsokat. Tágítsd ki a világodat, vegyél részt dolgokban és ne érdekeljen, hogy mit szól más hozzá.
 13. Rendszeresen vess számot az életedről. Kivel ülsz egy asztalnál? Milyen médiát, művészetet és ételeket fogyasztasz? Ezekre a kérdésekre adott válaszaid meghatározhatják a szívedben lévő érzéseket.
 14. Légy az a személy, aki könnyedén kimondja: „Nem tudom”.
 15. Nem kell eltemetned a benned felmerülő negatív érzelmeket, nem muszáj mindig pozitívan szemlélni a világot.
 16. Tarthatsz fenn helyet a szomorúságnak és az örömnek a lényeden belül, de ugyanígy lehet helye a haragnak, a boldogságnak, a szeretetnek és még sok minden másnak. Az érzelmek nem károsak, lehetnek egyszerre negatívak és pozitívak is, mert mindig együtt léteznek.
 17. A tervek megváltoztatása teljesen rendben van. Az álmaid megváltoztatása rendben van. A véleményed megváltoztatása is rendben van. Miért ne lenne? Hiszen az élet folyton változik, ahogy te is!
 18. Rendben van, ha elengeded azokat az embereket, akik nem szeretnek téged.
 19. Engedd el, hogy mindenkinek örömet szerezz- ezt úgysem teheted meg, akármennyire is szeretnéd.
 20. Te is méltó vagy a szeretetre, ezt sose feledd!
 21. Az, hogy a legjobb barátnőd férjhez megy, nem jelenti azt, hogy neked is ezt kellene tenned, és ez igaz a szülőségre is. Mindenkinek máskor jön el az ideje!
 22. A szeretet értékes ajándék – kezeld úgy!

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *