LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

5+1 dolog, amit megtanultam, miután *ghosting* áldozata lettem

Share

Bár fájdalmas élmény és nyomot hagy a szíveden, mégse bánd, hogy eltűnt az életedből. Még hálás is lehetsz a tapasztalatokért…

A “ghosting” angol kifejezés, a jelentése az, hogy a másik ember akivel romantikus kapcsolatban, párkapcsolatban vagy, szó nélkül eltűnik, felszívódik.

Itt írtunk róla korábban:

Nem azt jelenti, hogy veled van a baj!

Bizonyos szemszögből nézve valószínűleg mindenki lett már ghosting áldozata… legalább egyszer. Ez a modern randizás egyik velejárója. Ezért ne ostorozd magad miatta. Mert ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy téged nem lehet szeretni. És azt sem, hogy soha nem fogod megtalálni a szerelmet. Ne gondolj arra, hogy veled van a baj.

Valójában nem számít, hogy mi késztette menekülésre.

Még ha rettenetesen fájó érzés is elveszíteni valakit anélkül, hogy tudnád, mit csináltál rosszul, nem számítana semmit, ha leülnétek megbeszélni. Arról nem is beszélve, hogy amit az egyik ember hibának lát, azt egy másik erősségnek. Az az igazság, hogy nem ő volt a te embered. Nem tartoztok össze. Most viszont itt a lehetőség, hogy te is továbblépj és megtaláld azt, akivel igazán boldog tudsz lenni.

Nincs értelme üldözni.

Amikor valaki eltűnik az életededből az első ösztönös reakció, hogy a nyomába eredj. Mert meg akarod győzni. Mert akarsz még egy esélyt. De őszintén…ha valaki képtelen értékelni téged már a kapcsolat kezdetén, atól nem várható el, hogy később majd észreveszi, milyen szuper is vagy valójában. Nem a te feladatod, hogy meggyőzd erről. Ha nem látja, milyen értékes vagy, az legyen az ő baja.

Nem minden kapcsolat fejlődik tovább.

Néha egy kapcsolat még azelőtt kihűl, hogy hivatalossá vált volna. Vannak emberek, akik csak átmenetileg részei az életednek. Ha menni akarnak, akkor kitöltheted a helyét valaki olyannal, aki jobban passzol hozzád, valaki olyannak, akitől több élvezetet és örömöt kaphatsz. Még ha szomorú is vagy az eltűnése miatt, egy kis idő elteltével megkönnyebbülsz és jobban érzed majd magad.

Egy ilyen kapcsolat soha nem működne.

Ha nem illetek össze, akkor nem illetek össze. Lehet, hogy csalódott vagy, mert úgy érzed még esélyt sem kaptál, hogy bárhová eljussatok együtt, de hidd el, jobb, hogy ez előbb kiderült. Ellenkező esetben még jobban ragaszkodnál hozzá, és sokkal nehezebb lenne feldolgozni az elválást.

Az “igazi” soha még csak nem is gondolna arra, hogy eltűnjön az életedből.

Ha egyszer belebotlasz az “igaziba”, akkor soha nem fenyeget majd az a veszély, hogy elveszítheted. Sehova nem fog menni. Ott lesz melletted örökké.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. Ági 2020-10-26

    Szeretném ha a hasonló cikkek arról is szólnának, ha valaki hosszabb együtt töltött idő után lett ghosting áldozata. Esetemben 13 év után, egy gyereket és kutyát hátra hagyva.

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *