LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

“Hogyan szerethetnék valakit, ha önmagamat sem szeretem?”

Share

Először tényleg önmagadat kell szeretned ahhoz, hogy mást is tudj? Mit jelent ez egyáltalán? Miért olyan fontos az önszeretet?

Amikor szereted önmagad, elégedettebbnek érzed magadat, jobban boldogulsz az életed minden területén. Igen, egy párkapcsolatban is.

Sőt, ha szereted önmagadat, akkor nem maradsz benne bántó kapcsolatokban, nem viselsz el bármit csak azért, hogy kapj egy kis szeretetmorzsát. Akkor nem a féltékenység uralja a kapcsolódásodat, hanem a bizalom és a szeretet.

Ezt jelenti, hogy először önmagadat kell szeretned, hogy mást is tudj.

Ha van féltékenység, hol marad hely a szeretetnek? És ha van szeretet, miért kellene helyet adni a féltékenységnek?

Az önszeretet megkönnyíti ezt az élet nevű utazást.

Az önbizalom pedig lehetővé teszi, hogy minden körülmények között tudd: bármire képes vagy. Hát ezért olyan fontos az önszeretet és az önbizalom.

Ha szereted magadat, akkor te leszel önmagad számára a legfontosabb. Félreértés ne essék, ez nem egyenlő az egoizmussal. Csupán arról van szó, hogy odafigyelsz az egészségedre, a hangulatodra, a közérzetedre.

Akkor egyszerűen tudod: ha te jól vagy, minden más is jól van körülötted. De ha te nem vagy jól, akkor nem működik semmi.

Az önszeretet tehát egyfajta tudatosság is. Tudod, hogy minden belőled fakad, a család, a párkapcsolat, a hivatásod, a sikered, a gyermekeid hogyléte. Ezért sorolod magadat az első helyre.

És egyébként is…

A külső világod mindig a belső világodat tükrözi. Klisé? Az. De épp azért vált klisévé, mert így van. Amint megborul az egyensúly a lelkedben, a külvilág is ezt fogja visszatükrözni. Teszi ezt addig, amíg be nem látod, hogy dolgod van.

Szeresd hát meg azt az embert, aki visszanéz rád a tükörből. Becsüld meg magadat azért, aki vagy, lásd meg magadban az értékeket, és légy büszke rá.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *