LOADING

Type to search

Családozom Élem

„Azt hittem, örökké szomorú leszek, de nem ez történt” -nők vallottak arról, hogy milyen az élet a válás után

Share

“Először pusztító érzés volt, de aztán ahogy telt az idő egyre több érdekes dolgot tudtam meg magamról és az életről.” – Nők meséltek, hogy nekik mi segített a válás után és ebből talán azok is erőt tudnak meríteni, akikkel éppen most történik meg mindez.

Az életed könnyebbé válik válás után

“Igen, lehetnek olyan pillanatok, amikor rettegsz és reménytelen minden. Azt hiszed, hogy ez örökké tart. De belül ott van az az érzés, amely reménnyel tölt el, és elsöprő hálával. Hogy képes vagy végre önmagad lenni és megérteni, hogy mit akarsz valójában az élettől. “

“Alapvetően a válás az élet egy új oldala, hogy lépésről-lépésre teljesen más emberré válj. Elveszted önmagad, és megtalálod újra magad, vagy megérted később, hogy a házasságod esetleg mérgező volt. Végre megtudod, hogy a takarítás csak egy órát vagy még kevesebbet fog igénybe venni, és több időd lesz a hobbijaidra is.”

Megérted, hogy a gyerekeid számára az élet jobb lesz ezután

A blogger azt mondja, hogy a válás előtt állandóan aggódott és azon gondolkodott, hogy a gyerekei vajon jól lennének-e ha ő nem lenne velük? Most megfigyelhette, hogy a gyerekei hogyan nőnek fel úgy is, ha ő nincs velük állandóan.

Sokkal bátrabbak lettek, és én is sok felelősséget vállalok, akárcsak ők. Ez pedig a normális valóság.

Megérted, hogy a sírás nem gyengeség

Egy másik nő is elmondta a történetét:

“Karácsony van, és a gyerekeimmel karácsonyfát díszítünk. Sírtam az összes gyerekemmel együtt. Aztán megöleltük egymást, átbeszéltük a valódi érzelmeinket, és új hagyományokat állítottunk fel, ezúttal az apjuk nélkül.”

A sírás nem tesz gyengévé. Ez normális dolog, amit el kell fogadnod, de ez nem jelenti azt, hogy el kell fogadnod, hogy a sírás gyengeség. Nem baj, ha megértik a gyerekeid is, hogy az anyjuk nem robot, és vannak érzelmeid.

A bűntudatot a legnehezebb elengedni

A legnehezebb, hogy elfogadja, hogy az élet már nem lesz ugyanaz, és hogy nem történnek meg azok a tervek, amiket anno kigondoltál. A válás után sokan még boldogabbnak érzik magukat az új életükkel, ennek ellenére a bűntudatot nehéz volt elengedniük.

A blogger azt tanácsolja, hogy hagyd abba az önmagad hibáztatását, mert ez elszívja az energiáidat. A nők mindenre képesek és mindent képesek kezelni. Csak el kell engedned a múltadat!

Nem szabad a fejedben a tökéletes kapcsolatra berendezkedned

Rájöttem, hogy a házasság nem olyasmi, amit én és a férjem igazán akartunk. Csak nyomás volt a házasságkötés, és a gyerekvállalási terv. Azt csináltam, amit kellett volna tennem mindenki más szerint.

Az ideális kapcsolat közben végzett munka alatt elfelejtetted, hogy valójában mit akartál elérni? Nos ez nagyon gyakori és sajnos mérgező sok házasság számára.

Nem szabad megvárni a szebb időket

“A várakozás és a remény nagyszerű dolgok, de nem elégségesek. Ne pazarold a jó életedet el, csak szabadulj meg a rossztól. “

Ez a lány azt tanácsolja, hogy ne késlekedj mert válása után 2 évbe is telhet, mire újra elkezdhetsz élni. “Bárcsak korábban megtettem volna ezt a lépést” – mondta.

A magányt kell választanod, de a saját magad magányát

Fontos, hogy élvezd a saját társaságodat. Igen, nehéz új emberhez igazodni, miután hosszabb ideig együtt éltél együtt más emberrel, de a magányra j gyógymód létezik, ezt pedig a saját magányodnak hívják.

szerző azt mondja, hogy a számára megoldást nem egy másik kapcsolat jelentette, hanem elkezdett dolgozni magán és elemezni, hogy miért érzi magát magányosnak egy másik ember nélkül. Óriási és pozitív változás az, ha kényelmesen érzed magad önmagaddal.


Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *