LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

10 dolog, amit megtanulsz, ha egy erős anya nevel fel

Share

Ha édesapa nélkül nőttél fel, akkor valószínűleg magadtól is tudod, hogy anyukád a legerősebb nő a világon. Mert felnevelt, terelgetett, ruházott, mosott-főzött rád, miközben azon fáradozott, hogy legyen elég anyagi forrás is mindehhez. Az erős nőktől csak tanulni lehet, például ezt a 10 dolgot:

#1 Megtanulod a függetlenség értékét

Nincs szükséged férfira, aki megmenthet téged, aki vigyázna rád, mert te is megtanulod, hogy képes vagy teljesen boldog életet élni anélkül, hogy ezt mással kellene megosztanod. Megtanulod, hogy úgy is építhetsz otthont, hogy gyermeket nevelsz benne, főzöl, mosogatsz, miközben karriert építesz. Szóval megtanulod, hogy hogyan lehetsz te is szupererős nő.

#2 Megtanulod a feltétel nélküli szeretet jelentését

Láttad, ahogy az édesanyád feláldozza az idejét, az egészségét és a fiatalságát érted (és testvéreidért), miközben mégsem panaszkodott és nem háborgott, hogy mennyit szenvedett vagy mennyi mindent csinált. Mindig mosoly volt az arcán, és boldogan adott magából egyre többet és többet. Megtanította neked a feltétlen szeretetet, és tudod, hogy ezt sehol máshol nem fogod megtalálni.

#3 Megtanulod, hogyan kell szeretni önmagad

Megtanulod, hogy hogyan kell eltávolodni a nem neked szánt dolgoktól, megtanulod, hogyan kell tovább haladni akkor is, ha az egész világ ellened van, és megtanulod, hogyan kell hinni önmagadban, amikor mindenki kételkedik benned. Megtanulod, hogy a rossz jegyek, a szívfájdalmak és a kudarcok nem határoznak meg téged; ami meghatároz téged, az az, ahogyan visszavágsz az összes kudarcnak, és küzdesz a vágyott életedért.

#4 Megtanulod, hogy lehetsz egyszerre erős és lágy is

Az erős anyák általában nagyon érzékenyek, de jobban elrejtik az érzéseiket. Biztos te is láttad már anyukádat némán sírni a fájdalma miatt, vagy tudod, hogy nagy fáradt volt, mert egész éjjel téged ápolt, de nem mutatta. Ugye megvan az, amikor átölelt, amikor a padlón voltál, és páratlan együttérzésről tett tanúbizonyságot, de sosem sírt közben?

#5 Megtanulod, hogy nem könnyű nőnek lenni

Megtanulod, hogy a véleményed semmibe vehetik, mert nő vagy, még akkor is, ha te komolyan gondolod. De közben megtanulod, hogy hogyan tűnhetsz ki a tömegből, hogy meghallják a hangodat, és az ötleteidet, csak azért mert nő vagy. Megtudod, hogy ami nem öl meg, az csak erősebbé tehet!

#6 Megtanulod, hogy soha ne nézz vissza

Megtanulod elengedni az összes „mi lenne, ha ez lenne” helyzetet. Megtanulod, hogy ne nézz vissza, és ne tűnődj azon, hogy miért fordult fel körülötted az élet. Te csak nézel előre, és hagyod hogy a múlt leváljon rólad. Megtanulod, hogy ami történt, az eljuttatott oda, ahová tartozol, még akkor is, ha ez nem az, amit valaha is kívántál magadnak.

#7 Megtanulod a türelem és a hit fontosságát

Megtanulod, hogy Isten vigyáz rád, és hogy végül minden rendben lesz. A viharok elmúlnak, és holnap új nap lesz. Megtanulsz türelmesnek lenni az életben, türelmes a sikerben és türelmes a problémákban. Megtanulod, hogy a türelem az erő.

#8 Megtanulod, hogyan hozd létre saját boldogságodat.

A nehéz életben is rád találhat a boldogság. Akkor is boldog lehetsz, ha a világ súlyát viszed a válladon. Az anyukád megtanított arra, hogy mindig találj valamit, amire mosolyogni tudj, csak jobban meg kell nézni azt a dolgot és találsz benne boldogságot.

#9 Megtanulod, hogy ő még mindig többet tud a szerelemről, mint te

Még akkor is, ha egy generáció választ el egymástól, akkor is érdemes rá hallgatnod. Mert ő tudja, hogy mit mond, ráadásul nem akarja, hogy megszakadjon a szíved. Bármennyire is nehéz bevallani, az anyai tanácsok végül mindig igaznak bizonyulnak a szívproblémáknál.

#10 Megtanulod, hogyan lehetsz jó anya

Ha egy erős anya nevelt fel, aki megmutatta, hogyan kell valóban gondoskodni egy családról, aki megmutatta, hogy a kemény munka megtérül, aki megmutatta, hogy feltétel nélkül szerethetsz valakit akkor ez nyomot hagy benned. Ő megmutatta, hogy hogyan legyél védelmező, szeretetteljes, kedves, együttérző, erős és ellenálló. Példával járt előtte, és akár tudod, akár nem, te is lépdelsz a nyomában.

Ezt láttad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *