LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

Így engeded el 3 lépésben azt, aki már nem fontos

Share

Senki nem készít fel arra, hogy hogyan tudod elfogadni azt, ha valaki, akit szeretsz, már nem része többé az életednek. Mert bármilyen okból is ért véget a kapcsolat, te ott maradtál a zavarosban a hirtelen egyedüllét összes fájdalmával.

Talán mindketten egyformán akartátok egymást, de az élet mégis közbeszólt. Talán túlnőttetek egymáson az évek során. Talán ő változott, talán te változtál meg… talán csak az élet hozta így.

Amikor el kell engednünk egy embert, akiről azt hittük, hogy egész életünket végigkíséri majd, radikálisan és visszavonhatatlanul megfordul velünk a világ. A jelenünk és a jövőnk már nem az, amilyennek mindig is hittük.

A fájdalom:

Őszinték leszünk: a szakítást követő első időszakban mindenhol ott lesz. Bármit is csinálsz, bárhová mész, mindenhol őt fogod látni és érezni. Minden illat, minden film, minden utca rá emlékeztet majd. Ez fájni fog. Nagyon. Csak egyetlen dolgot tehetsz most: fogadd el az érzéseidet és éld meg őket. Az összes szomorú, fájdalmas, szívszorító érzésedet. Bújj el és sírj. Sírd ki magad, jöjjön ki az összes könnyed.

Hagyd, hogy átmenjen rajtad a fájdalom. Ne harcolj. Hullámokban törnek majd rád az érzések, elárasztanak, mint a medréből kiáradó szélsebes folyó. Nincsenek rá szavak, hogy mennyire hiányzik. De nem vagy elveszve. Ezt hívják tapasztalásnak.

A fájdalom, a vágy, az értetlenség csupán katalizátorok, hogy fejlődni tudj és erősebb lehess. Túl fogod élni. Most még fáj, most még majd’ belehalsz, de nem tart örökké. Hamarosan túljutsz rajta.

A tanulás:

Akármennyire is szeretnéd meggyőzni magad arról, hogy ő volt számodra a tökéletes, hogy az az élet volt az, amire mindig is vágytál, tudnod kell, hogy mindennek oka van. Annak is, hogy ez most véget ért. Hajlamosak vagyunk mindig azt keresni, hogy ki a hibás: ha nem kellett volna elköltöznie, ha egy kicsit lazább lettél volna, ha egy kicsit szerethetőbb lettél volna, akkor talán nem így alakul.

Bárhogy is próbálod racionalizálni a szituációt, tudnod kell, hogy a dolgok azért nem működtek, mert nem volt további akarat arra, hogy működjön. Az a tény, hogy most egyedül maradtál nem jelenti azt, hogy nem vagy elég jó és hogy nem lehet téged szeretni. Nem jelenti azt, hogy az a kapcsolat rossz volt vagy hamis volt.

Volt, ami volt, de néha az emberek abban a szakaszban vannak, hogy nem tudnak elköteleződni. Nem úgy képzelik el a jövőt, mint te, és ezzel nincs baj. Nekik is vannak terveik és álmaik, meg kell tanulniuk sok mindent. Egyedül.

Ne bántsd, mert nem mindig tudja mit akar. Nem vádolhatod, mert még nem áll készen, vagy mert nem kompatibilis veled. Lehet, hogy szeret téged és ő is azt érzi, amit te, de még nem tudja értékelni azt a sok mindent, amit te adni tudsz neki. Lehet, hogy úgy érzed, készen állsz arra, hogy annyi mindent odaadj magadból, és azt hiszed te kettőtök helyett is képes vagy szeretni, de ez nem így van. Te is tudod. Nem szerethetsz valakit annyira, hogy maradni akarjon.

Nem tudsz semmit tenni, ha nem áll készen és menni akar. Miért akarsz olyan valaki mellett maradni, aki nem biztos benned? Ez a kérdés, amire magadban kell megtalálni a válaszokat.

A gyógyulás:

Azért mert a kapcsolat nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, még nem volt elvesztegetett idő. Megérte. Nagyon is. A próbálkozás soha nem hiábavaló. Soha nem hiábavaló hinni a szerelemben. Most még fájnak az emlékek, de idővel nem lesz olyan keserű a szád. Nem fog többet fájni, ami történt, mert megérted, hogy amit kaptál, az ajándék.

Megérted majd, hogy egyik pillanatért sem kár, megérte az egész, csak éppen nem kellett örökké tartania. Megérted, hogy egyik szerelem sem tart örökké: van, amelyik három hónapig, van amelyik három évig és van, amelyik 30 évig tart.

Meg fogod érteni: ahogyan ez az egész hatott rád, az csak azért volt, hogy megnyílj azoknak a lehetőségeknek, amelyek számítanak. Lehet, hogy többet nem része az életednek, de nagyon sok szép dolgot kaptál tőle, sok szép pillanatot éltetek meg együtt. Ahogy haladsz előre az időben, megérted, hogy ki is vagy valójában, meglátod az értékeidet. Megérted, hogy mindazzal, amiről azt hitted, hogy elveszítetted, nagyon sokat nyertél.

Most meg kell ismerned önmagadat, fel kell derítened minden apró részedet, ami idáig megbújt a mélyben. Amiről idáig azt hitted, hogy túl sok, túl gondoskodó, túl lelkes. Talán pont ő tanította meg neked, hogy ezek miatt vagy igazán szerethető. Lehet, hogy mindebből azt kell megtanulnod, hogy teljesen és feltétel nélkül tudd szeretni magadat, mert amíg te nem szereted magad, addig más sem fog. De amikor megtanultad, akkor egyszer csak eléd áll az a valaki.

Az, aki lát téged, aki hall téged, aki érzi minden rezzenésedet, aki veled együtt, egy ritmusra lélegzik. Aki már megtanulta a leckét. Aki már készen áll.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *