LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

11 dolog, ami bizonyítja, hogy tökéletes kapcsolatban élsz, még ha nem is hiszed el

Share

Teljesen természetes, hogy időről időre az emberek kételkednek abban, hogy a párkapcsolatuk mennyire tökéletes is igazából. Nekik miért működik az, ami nálatok nem? – teheted fel a kérdést. Nyugi, sok jel bizonyítja, hogy a te kapcsolatod is ugyanolyan tökéletes, még ha nem is veszed észre.

Nem beszéltek sokat

Sokáig lehetünk együtt csendben, anélkül, hogy kényelmetlenül éreznénk magunkat. Nem kell állandóan beszélned. Roni Beth pszichiáter úgy gondolja, hogy azok a párok, akik csak csendben lehetnek együtt, miközben a maguk dolgait csinálják egészen különleges kapcsolatban állnak egymással. Az, hogy boldogok lehetünk a „kínos” csendben, valójában inkább szerető csend. Mindent elmondhatunk így is, amit a szavak nem tudnak.

Külön mentek nyaralni

Évről-évre növekszik azok száma, akik partnereik nélkül mennek nyaralni- Az amerikai felnőttek körülbelül egyharmada ismeri el, hogy önálló utakon jár. Ez akár a kapcsolatodat is megerősítheti: ha valóban szereted a párodat, akkor hiányozni fog neked (és viszont!) Ugyanakkor ilyen bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Elmehetsz meglátogatni olyan múzeumokat , amit a párod utálna, vagy búvárkodhatsz, ha ő nem szeret…

A párod nem tölt el időt a családoddal

Ha a szüleid és a párod jól kijön, az nagyon jó. De sokkal kevésbé kellemes együtt lenni, ha nem szeretik egymást, vagy nem értenek egyet mindenben. Ez azonban nem feltétlenül okoz konfliktusokat. A párodnak nem kell részt vennie a szüleidnél tartott családi vacsorákon, de mégis szerethet és tisztelheti rokonaidat.

Különböző nézetei és érdeklődései vannak

Egy szakértő szerint az emberek túlhangsúlyozzák a hasonló hobbik értékét, pedig szerinte a közös érdekek csak segíthetnek abban, hogy az emberek figyelmen kívül hagyják a problémáikat és meghosszabbítsák a már életképtelen kapcsolatukat. Diane Barth pszichológus szerint a legtöbbünknek másra van szüksége, a lényeg az, hogy mi erősek legyünk és gazdagabbá tegyük az életünket.

Gyakran vitatkoztok

Ugye nálatok is vannak parázs viták és voltál már mérges a párodra? Elizbeth Dorrance orvos azt mondja, hogy azok az emberek, akiket a legjobban szeretünk a legtöbbet hozzák ki a negatív érzelmeinkből. A konfliktusok egyébként jót tesznek a kapcsolatoknak, mert jelzik, hogy mindkettőtöknek változtatni kell valamin. Fontos, hogy képesek legyetek pozitív megjegyzéssel befejezni a konfliktusaitokat és beismerni a hibáitokat.

Nem próbálsz meg a saját költségeden / energiádon kedveskedni a másiknak

Nem azt csinálod, amit a társadalom elvár tőled, hanem együtt oldjátok meg a dolgokat. Együtt végzitek a házimunkát, a bevásárlást, az anyagiakat stb. Ha valaki túlságosan próbál a másik helyett intézkedni (akár anyagilag) annak az lehet az oka, hogy gyermekkorában az erőfeszítéseit nem díjazták és sosem érezte magát jónak.

Külön alszotok

A párod állandóan horkol alvás közben, te pedig a legkisebb zajra felébredsz? Nyugi, ez mindennapos más pároknál is. Katherine Schreiber pszichológus szerint manapság egyre több pár alszik külön. Az Ohio Állami Egyetem tudósai bebizonyítják, hogy az egészséges alvás sokkal hasznosabb egy kapcsolat számára, mint az együtt alvás.

Nincs gyereketek

Mindketten elfogadtátok azt a tényt, hogy gyermek nélkül szeretnétek élni, és ez mindkettőtök számára teljesen rendben van. A gyermekvállalás egy kapcsolaton belül mindkét ember döntése, és az is, ha nem vállalnak gyereket.

Kevesebb időt töltötök együtt, mint amennyit szeretnél, de mégsem féltékenykedsz

Nem tudtok sok időt együtt tölteni, de mégsem aggódsz emiatt: megbízol a partneredben, és biztos vagy az érzéseiben. Természetesen fontos számodra, hogy mennyi időt töltötök együtt, de inkább az a fontosabb, hogy azt hogyan töltitek el. Ha valamit együtt csináltok, az mindkettőtöknek boldogságot okoz.

Hosszú időbe tartott egymást elfogadnotok

Mindannyiunknak megvannak a maga hibái, és néha időbe telik, amíg az emberek (és persze a párunk) elfogadják őket. A pszichológusok szerint az emberek elfogadása nem jelenti azt, hogy egyet kellene értenünk azzal, amit csinálnak. Az elfogadás egyért a valósággal, anélkül, hogy megpróbálná megváltoztatni azt.

Különböző módon fejezed ki érzéseidet

Van akinek a szavak fontosak, van akinek a cselekedetek, az ölelések vagy egyéb dolgok. Egy tanulmány azt mutatja : az emberek, akik sokáig házasságban élnek, az ételvásárlást és az otthoni takarítást is úgy kezelik, hogy szeretetet és törődést tanúsítanak közben.

A te kapcsolatodban hány pont stimmel?

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *