LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

10 jel, hogy elakadtál egy egyenirányú és rossz kapcsolatban

Share

Ne feledd, a szerelem mindig kétirányú utca, mindkettőtöknek egyformán fontos szerep jut benne. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor inkább lépj ki ebből a kapcsolatból.

Az emberek hajlamosak egy önző partner mellett is kitartani, mert vágynak az intimitásra. A pszichológusok arra figyelmeztetnek, hogy az egyoldalú kapcsolatok óriási károkat okoznak az emberek érzelmi és fizikai egészségségében, hiszen az állandó stressz szorongáshoz vezet. Ha te is ilyen kapcsolatban vagy, akkor ideje lépni!

Ha nincs közös terve veled

Ha nem küld SMS-t vagy nem hív fel több napig, akkor az egy erős jel. Ha mindig ködös válaszokat kapsz, amikor a jövőről kérdezgeted, vagy képtelen vagy beszélni vele a fontos dolgokról az elég figyelmeztető jel. Ha neked kell megtervezni minden randit, de közben ő elvárja hogy szórakoztasd az sem vezet sok jóra.

Ha úgy érzed, hogy nem ismered eléggé

Soha nem nyitott a múltjával kapcsolatban, és nem tőled kér tanácsot egy nehéz munkanap után? Ha a beszélgetéseitek nagyon felszínesek, és úgy érzed, mintha egy ismerősöddel beszélgetnél, akkor gondolkozz el: olyan emberrel tervezed leélni az életed, akit nem is ismersz igazán?

Ha félsz önmagad lenni mellette

Gyakran úgy érzed, hogy nem oszthatod meg a problémáidat a partnereddel és mindig egy szerepet kell játszanod? Intő jel, hogy ha szomorú, vagy kiszolgálatott leszel a másik feled azonnal bosszankodni kezd, hogy nem ilyennek ismert meg… Miért kéne titkolnod az igazi érzéseid?

Ha az igényeit a sajátod fölé helyezed

Amikor együtt vagytok, csak azt csináljátok, amit ő akar. Kiválasztja a filmeket, az éttermeket, és nem igazán érdekli őt a te érdeklődési köröd. Idővel már kezded elfogadni ezt, mert legalább vele vagy bármit is csináltok. Ez nem jó. Ha egy ember igazán szeret, akkor ő is támogatja a te hobbijaidat, és képes a kompromisszumra.

Ha mindig kifogásokat keresel miatta

Gyakran tapasztalod, hogy kényelmetlenül érzed magad a partnered viselkedése miatt a barátaid vagy a családod előtt? Mondtad már azt: „Ó, ma rossz a kedve, de amúgy jó ember”. Mindig be akarod bizonyítani, hogy a többiek tévednek, mikor a párodról nyilatkoznak. Lehet, hogy el kéne fogadnod a külső szemlélők véleményét!

Ha folyamatosan érzelmi kimerültséget érzel amikor vele vagy

Nem csoda, hogy kimerült vagy, mert csak adsz és adsz anélkül, hogy bármit is visszakapnál. Úgy gondolod, hogy ha valami elképesztő programot, vagy ajándékot adsz a párodnak, akkor ő majd végre viszonozza. Persze ez nem történik meg, te csalódott leszel, ő pedig 5 percet sem képes rád fordítani a figyelméből, hogy te különlegesnek érezd magad.

Ha félsz, hogy bármilyen módon felidegesíted őt

Nem érzed magad biztonságban párkapcsolatodban, ezért úgy viselkedsz, mintha tojáshéjon járnál. Nem akarsz rosszat mondani neki, vagy felidegesíteni őt. Kérdezd meg magadtól, hogy miért ragaszkodsz egy olyan dologhoz, ami aggódóvá tesz? Ez nem egészséges…

Ha úgy érzed akkor is bocsánatot kell kérned, amikor igazából nem is kéne

Gyakran érzed magad bűnösnek, és nem is érted miért? Mert a partnered olyan ember, aki minden konfliktust ellened fordít. Ha valaha is kértél már bocsánatot az érzelmeid miatt, akkor ez nem egészséges kapcsolat. Az egyenlő partnerek nem így bánnad egymással.

Ha állandóan kételkedik benned

Ha valakivel randevúzol, aki állandóan kételkedik abban, hogy elég okos, csinos vagy vagy vicces vagy neki, akkor rossz emberrel vagy együtt. Nem kell megfelelned mindenben a partnerednek, ha nem illetek egymáshoz, akor nem egymásnak vagytok teremtve.

Ha félsz szakítani vele, mert már annyi energiát fektettél bele

Mélyen tudod, hogy ez a kapcsolat nem megfelelő neked, de nem akarsz szakítani a pároddal, mert annyi időt és energiát fordítottál már rá. Gondolj bele, hogy minél tovább húzod, annál jobban elveszted önmagad, és még több elvesztegetett és elpazarolt idő lesz. Gondolj arra, hogy ez egy tanulási lehetőség volt, hogy a következő kapcsolatodban ne kövesd el ezeket a hibákat.

Olvass a jó kapcsolatokról is!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *