LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Ne hagyd eljönni a napot, amikor az *igaz emberek* lemondanak rólad

Share

Ha eljön az a nap, amikor az igaz emberek lemondanak rólad, akkor tudd: itt a változás ideje. Esélyt adtak neked, te azonban nem éltél vele. Ideje önmagadba nézni!

Ki vagy valójában? – erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, ugyanakkor nem is lehetetlen. Minden ember tükröt tart eléd, próbálják megmutatni, milyen vagy igazából. Ez különösen igaz a legközelebbi kapcsolataidra, például a barátaidra.

Épp ezért, ha a jószívű, igaz barátok hátat fordítanak neked, akkor érdemes mélyebben önmagadba és a cselekedeteidbe nézni. Ne próbáld meg igazolni, miért bántál velük úgy, ahogy.

Ideje szembesülnöd az igazsággal, amit hónapok vagy akár évek óta próbálsz magad elől is eltitkolni.

Hagyd abba a hazudozást magadnak. Ha egyedül maradsz, annak oka van. Akkor végleg eljött a változás ideje, már nem menekülhetsz előle. Már nem háríthatod másra a felelősséget. Nem hibáztathatsz másokat.

Azon a napon, amikor a jószívű barátok eltűnnek az életedből, tudd, hogy elég a játékokból és a hazugságokból. Elég a következetlenségből és a hanyagságból. Elég abból, hogy nem törődsz mások érzéseivel, csakis a sajátoddal.

Félj attól a naptól, amikor valaki úgy bánik veled, ahogy te bántál korábban vele, mert akkor rá fogsz jönni, mennyi mindent viseltek el neked eddig a barátaid. Meglátod, mennyi mindent hagytak figyelmen kívül, hányszor haraptak a nyelvükbe, nehogy megbántsanak az igazsággal.

Egy nap az igaz barátaid, a tiszta, jószívű emberek el fogják neked mondani, mit éreznek valójában. Ezek a szavak pedig kísérteni fognak, amikor egyedül maradsz a megbánással. Mert elvesztetted azokat az embereket, akik a legjobbat akarták neked.

Olyan embereket, akik tényleg ott szerettek volna lenni melletted.

Egy nap nem téged fognak választani, hanem magukat. Nem lesz már ott a váll, amin sírhatsz, nem tudod felhívni őket, amikor szükséged lesz rájuk. Nem lesz senki, aki azonnal válaszolna, vagy órákig hallgatná a gondjaidat.

Nem becsülted őket.

Ez lett a következménye.

Félj attól a naptól, amikor egykori barátaid bezárják a szívüket és elfordulnak tőled. Továbbra is szeretnek, de már nem akarnak az életed részei lenni. Túl sokat bántottad őket.

Túl későn jöttél rá, hogy igaz, tiszta szándékú barátságok nem teremnek minden bokorban…

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *