LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Nem értettem, miért maradtam *mérgező kapcsolatban*, amíg rá nem jöttem ezekre a dolgokra

Share

Sok borzalmas randi, és rettegett kapcsolat után az ember lánya már egyre többször teszi fel magának a kérdést, hogy: vajon miért vagyok ebben a helyzetben? Már megint. Aztán egyszer csak meglátjuk a fényt és minden világos lesz…

…és rájövünk a következő fontos dolgokra:

Egy kapcsolatot egy emberként nem lehet fenntartani.

Már nincs abban semmi furcsa, ha egy lány hívja el randira a fiút és uram bocsá’ érezteti is vele, hogy szeretné minél jobban megismerni. De sokszor ez azt jelenti, hogy egyedül marad a szándékával. Az nagyon nincs rendben, hogy egy kapcsolat úgy “működjön”, hogy csak az egyik tesz erőfeszítéseket. Ha elkezdődik egy kapcsolat, néha jobb egy kicsit hátrébb kell lépni, és a másikat is hagyni kibontakozni, hogy eljátszhassa ő is a saját szerepét. Ha ez nem következik be, akkor viszont jobb, ha kilépünk a kapcsolatból…

Van, akivel nem vagyunk egy hullámhosszon.

Néha van olyan, hogy a másik nem tud azonosulni az érdeklődési körünkkel, az életről való felfogásunkkal, a látásmódunkkal vagy éppen a gondolkodásunkkal. Semmi baj, el kell engedni…

Tudjuk, hogy mikor vagyunk boldogok.

Ha valaminek a hatására jön egy érzés, amely azt sugallja, hogy ez a férfi nem nekünk való, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy hallgatunk az ösztöneinkre. Legalább magunknak ne hazudjunk, nem kell rosszul érezni magunkat semmilyen kapcsolatban.

Nem kell mindent túlgondolni.

Amikor elkezdünk egy randihelyzetet kielemezni magunkban és meg akarjuk fejteni, hogy mit miért mondott és vajon ezt meg azt hogyan értette, akkor az már nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy nem ő megfelelő partner számunkra.

unsplash.com

Fontosak az üzenetek.

Nagyon béna dolog ülni telefonnal a kezünkben és arra várni, hogy mikor pittyen végre. Másrészről viszont, ha egy ésszerű időn belül nem ír vissza, akkor az azt jelenti, hogy nem vagyunk fontosak számára. Ha mindig csak nagy nehezen születik meg az a válasz és soha nincsenek tervei velünk kapcsolatban, akkor az egy igen beszédes jel, amit minél előbb el kell fogadni.

A dolgok csak egyre rosszabbak lesznek.

Ha egy kapcsolat rossz, akkor két választási lehetőségünk van: beleragadunk és kivárjuk, amíg még rosszabb lesz, vagy fogjuk magunkat és lelépünk, amitől viszont lényegesen jobban fogjuk érezni magunkat.

A kapcsolat kezdete előrevetíti a befejezést.

Ha egy randi rémes, akkor rémes lesz a folytatás is. Ahogy két ember egyre jobban megismeri egymást, egyre érdekesebbek lesznek egymás számára, és egyre többet és többet akarnak a másikkal lenni. Ezek olyan őszinte érzések, amelyeket már az elejétől kezdve éreznünk kell.

Egy ideig maradhat a rózsaszín szemüveg, de…

Még ha jól is érezzük magunkat valakinek a társaságában, még ha jókat is tudunk vele beszélgetni, az még nem jelenti azt, hogy ő lesz a megfelelő partner számunkra. Könnyen előfordulhat, hogy csak azt mondja, amit hallani akarunk, ezért jobb óvatosnak lenni…

Nem kell sietni!

Soha nem tudhatjuk, mikor találkozunk az igazival. Lehet, hogy a következő randin, de lehet, hogy két hónap múlva, de az is lehet, hogy csak jövőre. Jobb levenni magunkról a párkeresés terhét és helyette inkább élvezni az életet és jól érezni magunkat a bőrünkben. Majd jön, amikor jönnie kell, csak semmi pánik.

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *