LOADING

Type to search

Élem Ez+az

Íme a nagyon mérgező emberek 8 szokása (és az okok, hogy miért teszik, amit tesznek)

Share

A toxikus emberek sajnos köztünk élnek. Akik a következő dolgokat elkövetik, ráadásul szánt szándékkal, azoktól inkább óvakodj!

#1 Kritizálnak, hogy tönkretegyék mások önbizalmát és megalázzák a másik embert

Az erősen mérgező emberek nem adnak konstruktív kritikát, azért, hogy segítsenek. Inkább a megvetés érződik ki a hangjukból semmint a bölcsesség. Személyes támadásokat hajtanak végre mások ellen, vagy olyan koholt hibákra világítanak rá, amik bizonytalanságot keltenek a másik személyben.

#2 Kéretlen tanácsokat adnak

Különösen azokban a helyzetekben jönnek ezek a tanácsok, amikor valaki világossá teszi nekik, hogy nem kérnek tanácsot. A kéretlen tanácsok lehetővé teszik az ilyen személyeknek, hogy még jobban irányítsanak valakit, miközben ők önelégülten nézik, hogy a másik hibázik. Ráadásul a legtöbb ilyen tanácsuk nem is hasznos, csak azt érik el vele, hogy elvonják a figyelmet a másik fejlődésétől.

#3 Élvezik elrontani más hangulatát

A mérgező emberek szeretik a megjegyzéseikkel elrontani más emberek kedvét. Amikor látják, hogy valaki büszke magára, vagy valami különösen boldoggá teszi az illetőt, akkor ők jönnek és beszúrnak egy goromba megjegyzést. Ezt azért teszik, mert irigyek.

#4 Másolják a másik ember moderát, munkáját, viselkedését – bármit amire ők áhítoznak

Ez nem a hízelgés magasiskolája, mert olyan gyakran csinálják, hogy úgy érezhetjük a végére teljesen ellopták az identitásunkat. Az ilyen emberek mindig figyelik, hogy más emberekben milyen tulajdonságot szeretnek a többiek, és ezt veszik el a másiktól. Nincs önálló személyisége a mérgező embereknek, gyakran utánozzák a szimpatikus embereket, de ettől ők mégsem lesznek szimpatikusak.

#5 Túlzottan dühöngenek, ha figyelmeztetik őket a tetteikre

Ha egy mérgező emberrel van dolgod, akkor sokszor érezheted a nárcisztikus dühét. Ez akkor fordul elő, ha megtagadják ennek az embernek a felsőbbségrendűségét. Ha ilyen dühöngésbe kezd, akkor az azért van, hogy megpróbálja visszaszerezni az irányítást, és megerősítse a felsőbbrendűségét.

#6 Miután rosszul bánnak valakivel, megpróbálják rávenni, hogy sajnálja őt

Ezzel a szánalmas trükkel csak arra próbálják terelni a dolgokat, hogy a másik ember vállalja a felelősséget, és ne ő.

#7 Megvetéssel kezelik az embereket, mintha alattvalók lennének

A mérgező emberek úgy vélik, hogy mások azért vannak, hogy szolgálják őket, mert ők megérdemlik, hogy a figyelem központjába kerüljenek. Nem szeretik mások sikerét látni, és nem akarják úgy érezni magukat, hogy valaki bármilyen módon felülmúlta őket. Amikor meglátnak valakit, olyan tulajdonságokkal és erősségekkel, amiket ők szeretnének birtokolni, akkor azzal fenyegetőznek, hogy elveszik tőle a figyelmet. Ilyenkor nem restek megalázni, megszégyeníteni is az illetőt, hogy ők kerüljenek feljebb.

#8 Verbálisan bántalmaznak másokat

A mérgező emberek tudják, ha elég sokáig ismételnek valamit, akkor az megteszi a hatását. Főleg ha ez verbális bántalmazás. Sajnos ez csökkenti mások önértékelését, és hat az identitás fejlődésére. Ők ezt nagyon jól tudják, pont ezért alkalmazzák.

Vigyázz, ha ilyen emberrel kerültél kapcsolatba! Inkább építsd le őt!


Tags:

You Might also Like

7 hozzászólás

 1. Maradok Anonim 2021-02-20

  A fent leírtak akkor a legrosszabbak ha a mérgező ember az apád és a fennt leírtak az ő gyereknevelési módszerei.
  Semmi esélyed nincs egészséges felnőttkorra és emberi kapcsolatokra.

  Válasz
 2. Laczkó 2021-05-30

  Nekem a feleségem ilyen. 1,3,6,7,8..ez mind ő.

  Válasz
 3. nekem az exem volt pont ez, azóta sincs semmi önbizalmam, de alakulok! Kiléptem belőle nem bírtam tovább! 🙁

  Válasz
 4. Léna 2021-06-01

  A volt főnököm ilyen. Miután eljöttem, még évekig tartott visszatalálni önmagamhoz.

  Válasz
 5. Annamarie 2022-01-02

  A kolléganőm minden pontot műveli, én vagyok az áldozata mert nem viselkedek az elvárásainak megfelelően. Vannak csatlósai is akiket érzelmileg manipulál, természetesen mindig őt kell sajnálni még akkor is, ha tombol a munkahelyén, utána addig lobbizik mindenkinél, hogy mindenki őt sajnálja.
  Volt rá példa hogy végigjárta az irodákat és ezt terjesztette hogy én készítek ki, nem is szóltam hozzá, már azt sem tudom hogy legyek láthatatlan számára, de lassan belebetegszem ebbe.

  Válasz
 6. Georgina 2022-01-02

  És mit tegyen az, akinek egyik felnőtt fia ilyen?
  Aki, míg én neveltem, nyugodt, jólelkű fiatal volt. Igaz, pici korától bocsánat kérésre soha nem lehetett semmivel rávenni. Mióta családja van, bár sokat dolgozik a családját, gyerekekért, de egyre elviselhetetlenebb, szép lassan mindenki elfordul tőle.

  Válasz
 7. Szintén Anonim 2022-09-16

  A volt anyósom egy az egyben. Sajnos a fia is kiállt a viselkedése mellett, így a lelki békém érdekében kénytelen voltam elválni tőle és minden kapcsolatot megszakítani vele és a családjával. Addigra egy fokozatosan leépített lelki roncs lettem, azóta viszont sokkal könnyebb az élet.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *