LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

10 nem materiális dolog, amit idén várunk az ünnepi szezontól

Share

Már csak hetek választanak el a karácsonytól, és bár ez az ünnep lehet, hogy más lesz mint a megszokott, de mi már nagyon várjuk. Hangolódj velünk te is az ünnepre!

Annyira sok dolog várhat ránk ebben az ünnepi szezonban is, pedig sokan csak a dolgok materiális, azaz anyagi oldalát nézzük. Pedig nem ez számít. Sőt! Most leginkább nem ez! Íme 10 olyan dolog, ami miatt várhatod az ünnepet, és nem kell, hogy az anyagi dolgok körül forogjon ez az időszak.

#1 Adj ajándékot

Ugye milyen jó nézni, amikor egy rokonod vagy a legjobb barátod arca felderül, amikor kinyitják az ajándékod? Főleg, ha valami olyasmit adsz, amire időt szántál, és te magad készítettél el. Ez számít igazán. Amikor adsz, akkor belül is érezd magad boldognak, és így a másik emberrel is éreztetheted ezt a boldogságot.

#2 Karácsonyi sütik és desszertek

Semmi sem jobb, mint a házi készítésű aprósütemények, egy pohár tejjel a kandalló (vagy éppen a konvektor) mellett, bármikor december folyamán. Nem is kell bűntudatot érezned emiatt, mert erről szólnak az ünnepek! Kezdd el már most, sosem lehet elég korán elkezdeni a mézeskalács sütést!

#3 Család

Bár néha felidegesítenek, de a minőségi idő, amit velük tölthetsz felbecsülhetetlen. Ha most nem tudod megoldani a karantén miatt a velük ünneplést, és találkozást, akkor hívd fel őket videótelefonon. Vagy készíts magadról (magatokról a családoddal) vicces és kedves ünnepi fotókat otthon, hívasd elő és add postára nekik. Felvehetsz egy-egy videót külön-külön mindenkinek, amit Szenteste játszhatnak le csak a fa alatt.

#4 Érezd új gyereknek magad

Bár már ismerjük a Mikulás és a Jézuska titkát, azért decemberben te is érezheted magad gyermeknek. Eleveníts fel egy kedves családi emléket, így újra és újra átélheted a legszebb karácsonyi estéket, amikor együtt vártad az ajándékok érkezését, miközben apukád elvitt szánkózni.

#5 Karácsonyi dalok

Decemberben kötelező karácsonyi dalokat dúdolni. Ha azt állítod, hogy utálod a karácsonyi zenéket, akkor biztos, hogy hazudsz. Senki sem utálhatja a karácsonyi zenéket az ünnepek alatt, csak ha ő maga a Grincs!

#6 Ünnepi fények

Ugye milyen jó bekuckózni a hideg téli estéken és csak nézni az ablakba feltett ezernyi égősor világítását, vagy csak meggyújtani egy finom ünnepi illatú gyertyát és a lángja lobogását nézni? Idén kezd el hamar a fényekkel dekorálást, ez nem csak hogy ráhangol az ünnepre, hanem várhatod a karácsonyt is ezáltal.

A Spirit&Home téli gyertyakollekciójának egy darabja

#7 Hagyományok újraélése / megteremtése

Idén egy kicsit átalakulnak a hagyományok, hiszen az ünnepi buli, és a hagyományos éjféli mise biztos, hogy másként lesz idén. Attól a hagyományokat még tarhatjátok otthon, főleg ha van egy kisgyereked. Tegyetek ki a Jézuskának, vagy a Mikulásnak tejet és süteményt, vagy csak menjetek el sétálni valahová a karácsonyi időszakban. Teremts új hagyományokat, amiket aztán évről-évre megcsinálhattok.

#8 Havazás

Idén is ezt várjuk a legjobban, hogy végre legyen egy havas decemberünk. Talán idén összejön! Ha igen, akkor legyél minél többet a természetben. Építsetek hóembert, szánkózzatok, vagy csak sétálj a havazásban és hallgasd, ahogy a talpad alatt ropog a hó.

#9 Karácsonyi filmek

Egy bögre forró csokoládéval a kezedben a kedvenc takaróddal körülvéve végignézheted a Netflix, vagy az HBO-Go karácsonyi filmlistáját. Ha nincs karácsonyi hangulatod, akkor ezek a filmek tuti, hogy meghozzák!

#10 Tojáslikőr

A legjobb ünnepi ital, amiből muszáj vagyunk meginni egy kis kupicával az ünnepi hajrában. A legjobb, ha magad készíted el, mutatjuk is a receptet!


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *