LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

5 dolog, amiért nincs jobb, mint a csendes és nyugodt szerelem…

Share

Sokat kell tenni azért, hogy boldog párkapcsolatban éljünk. De vajon mi a hosszantartó szerelem titka? Elképzelhető, hogy a békés és nyugodt szerelem…


Mi abban hiszünk, hogy egy csendes és békés párkapcsolat sokkal életképesebb, mint egy nagy intenzitású és viharos szerelem, és most be is bizonyítjuk neked:

A csendes és nyugodt szerelem nem az unalmas és stagnáló szinonimája:

A Chicago Egyetem egyik filozófusa, Aaron Ben-Zeév úgy jellemezte a ezeket a kapcsolatokat, amelyek mentesek az olyan negatív elemektől, mint a kongfrontáció, féltékenység és a szorongás. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kapcsolat megáll a fejlődésben és nincsenek izgalmas érzelmek. Sokkal inkább azt, hogy a benne élők biztonságban érzik magukat és támogatják egymást a személyes fejlődésükben és az új életszakaszokban.

Nyugodt szerelem, biztonságos környezet:

Azok a párok, akik hosszú ideje együtt élnek egy nyugodt és békés romantikus közelségről számoltak be, és a kutatás során kiderült, hogy olyan agyi tevékenységgel rendelkeztek, mint a friss szerelmesek. A tanulmány készítése során arra jutottak, hogy a csendes szerelem azért a legtartósabb, mert a társak megtanulták tiszteletben tartani egymás határait, megtanulták a türelmet és azt, hogy ne kritizálják egymást, toleránsak egymással szemben és képesek arra, hogy szeretetteljes környezetet teremtsenek.

Bizalom nélkül nem lehetséges:

A csendes szerelem a bizalomra és a nyitottságra épül. Egy kimondatlan megállapodás, hogy a kapcsolatban élők kölcsönösen nem bántják egymást. Átláthatóság, bizalom, megértés és érzelmi támogatás nélkül soha nem lehetünk nyugodtak és nem érezhetjük magunkat biztonságban és szeretve.

A csendes szerelem nagyon is romantikus:

Aaron Ben Zeév szerint először is meg kell értenünk a különbséget a romantikus érzelmek és a mélység között. Az első egy azonnali szenvedély és vágy, amely nem tart sokáig, és nincs lehetőség a további fejlődésre. A romantikus mélység vagy más szóval gazdagság egy folyamatos tapasztalás, amelynek ugyanúgy része a tartós fejlődés, a szeretet és az intenzitás is.

A nyugalom az új izgalom:

Jelenleg a felületes kapcsolatok korát éljük: mindenhol a pótolhatóságot tolják az arcunkba és villámsebességgel száguldunk át a különböző társkereső oldalakon. Éppen ezért egy mélyebb és csendes kapcsolat egy nagyon értékes dolog. Az idő múlásával egy összetettebb és magasabb szintre emeljük egymást, új dolgokat tanulunk meg egymásról, és a közös tevékenységek során közös tapasztalatokra teszünk szert. Ezáltal a kapcsolat fejlődik és képes folyamatosan megújulni.

Mit gondolsz minderről?

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

 • 1

You Might also Like

2 hozzászólás

 1. Jarmila Puzsér 2020-11-24

  Nekem tetszik! Én is nyugalomra és biztonságra vágyom! Köszönöm szépen!

  Válasz
 2. Ernone Horvath 2020-11-25

  Köszönöm szépen Kedves Judit!

  Kellemes, boldog napot kívánok számodra!
  Sok szeretettel!
  Irén
  11/25

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *