LOADING

Type to search

Családozom Élem Inspiráció

5 dolog, amiért nincs jobb, mint a csendes és nyugodt szerelem…

Share

Sokat kell tenni azért, hogy boldog párkapcsolatban éljünk. De vajon mi a hosszantartó szerelem titka? Elképzelhető, hogy a békés és nyugodt szerelem…


Mi abban hiszünk, hogy egy csendes és békés párkapcsolat sokkal életképesebb, mint egy nagy intenzitású és viharos szerelem, és most be is bizonyítjuk neked:

A csendes és nyugodt szerelem nem az unalmas és stagnáló szinonimája:

A Chicago Egyetem egyik filozófusa, Aaron Ben-Zeév úgy jellemezte a ezeket a kapcsolatokat, amelyek mentesek az olyan negatív elemektől, mint a kongfrontáció, féltékenység és a szorongás. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kapcsolat megáll a fejlődésben és nincsenek izgalmas érzelmek. Sokkal inkább azt, hogy a benne élők biztonságban érzik magukat és támogatják egymást a személyes fejlődésükben és az új életszakaszokban.

Nyugodt szerelem, biztonságos környezet:

Azok a párok, akik hosszú ideje együtt élnek egy nyugodt és békés romantikus közelségről számoltak be, és a kutatás során kiderült, hogy olyan agyi tevékenységgel rendelkeztek, mint a friss szerelmesek. A tanulmány készítése során arra jutottak, hogy a csendes szerelem azért a legtartósabb, mert a társak megtanulták tiszteletben tartani egymás határait, megtanulták a türelmet és azt, hogy ne kritizálják egymást, toleránsak egymással szemben és képesek arra, hogy szeretetteljes környezetet teremtsenek.

Bizalom nélkül nem lehetséges:

A csendes szerelem a bizalomra és a nyitottságra épül. Egy kimondatlan megállapodás, hogy a kapcsolatban élők kölcsönösen nem bántják egymást. Átláthatóság, bizalom, megértés és érzelmi támogatás nélkül soha nem lehetünk nyugodtak és nem érezhetjük magunkat biztonságban és szeretve.

A csendes szerelem nagyon is romantikus:

Aaron Ben Zeév szerint először is meg kell értenünk a különbséget a romantikus érzelmek és a mélység között. Az első egy azonnali szenvedély és vágy, amely nem tart sokáig, és nincs lehetőség a további fejlődésre. A romantikus mélység vagy más szóval gazdagság egy folyamatos tapasztalás, amelynek ugyanúgy része a tartós fejlődés, a szeretet és az intenzitás is.

A nyugalom az új izgalom:

Jelenleg a felületes kapcsolatok korát éljük: mindenhol a pótolhatóságot tolják az arcunkba és villámsebességgel száguldunk át a különböző társkereső oldalakon. Éppen ezért egy mélyebb és csendes kapcsolat egy nagyon értékes dolog. Az idő múlásával egy összetettebb és magasabb szintre emeljük egymást, új dolgokat tanulunk meg egymásról, és a közös tevékenységek során közös tapasztalatokra teszünk szert. Ezáltal a kapcsolat fejlődik és képes folyamatosan megújulni.

Mit gondolsz minderről?

Ez is érdekelhet:

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

 • 1

You Might also Like

4 hozzászólás

 1. Jarmila Puzsér 2020-11-24

  Nekem tetszik! Én is nyugalomra és biztonságra vágyom! Köszönöm szépen!

  Válasz
 2. Ernone Horvath 2020-11-25

  Köszönöm szépen Kedves Judit!

  Kellemes, boldog napot kívánok számodra!
  Sok szeretettel!
  Irén
  11/25

  Válasz
 3. Ági 2022-06-04

  Nem élek vele együtt, csak hetente 1-2x találkozunk. Eleinte viharos szerelem volt,- inkább az ő részéről, aztán persze az enyémről is, de mostanra valahogy “lenyugodtak” a szenvedélyek. Talán kevesebb a vágy, de több az érzelem. Nem tudom, fenntartható -e ez így, nem tudom meddig tarthat ez így, néha kevés, néha kellene a tüzes szenvedély, és remélem a nyár meg is hozza ezt. Addig a mindennapi sms-ek, messenger üzenetek, telefonok, képküldések, és a rövid találkozások tarkítják az életünket.
  Sajnos nem is biztos, h. lehet ebből több, talán csak mélyebb. Tudom, h.szeret, és én viszontszeretem. Életem része lett, és én is neki. Megbízunk egymásban, törődönk egymással, sok a közös tulajdonságunk, szinte közös a munkánk, a hobbink, sok minden összetart minket. Remélem nem lesz vége egyhamar.

  Válasz
 4. J 2022-09-30

  Nem tudom hogyan végződik “ez”…
  Mindketten házasságban élünk, de önmagában az, hogy egymásban valódi TÁRS-ra találtunk, önmagában megkéőjelezi azt a házasságot, melyet korábban felvállaltunk, melyben élünk, melyben őszintén hittünk, de melynek létjogosultságát az egymás iránti érzések alapjaiban rengetik meg.
  Borzalmas érzés, hogy az, aki a szememben “A NŐ”-t testesíti meg, más valaki gyermekét hordja a szíve alatt…
  Végtelenül szeretem őt, sőt, s gyerekét is, mintha s sajátom leánne… Képtelen vagyok “elenágedni”Isznyatosan nehezek így a mindennapok.
  De képtelen vagyok Őt/öket elengendi 😔

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *