LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

Hogyan védd meg magad szingliként a beszólásoktól az ünnepek alatt?

Share

Javában tart az ünnepi időszak. Sokak számára ez egyet jelent a vidámsággal és a családdal. Ám szingliként sokszor érezheted magadat elégedetlennek, szomorúnak és magányosnak az ünnepek alatt. Főleg, ha a téged szerető emberek szégyenbe hoznak a kérdéseikkel és a beszólásaikkal.

Szingliként néha nagyon nehéz túlélni az ünnepeket – ha nem tudod, hogyan kezeld a szégyenbe hozó beszólásokat. Hiszen a szégyenteljes pillanatok szinte elmaradhatatlanok, kötelező részei az összejöveteleknek. Amikor a családtagok olyan kérdéseket tesznek fel, vagy olyan megállapításokat mondanak, amelyek bántóak, könnyen elszomorodhatsz.

Példák a megszégyenítő beszólásokra.

„Azta! Majdnem [életkorod] éves vagy, és még nem vagy házas? Mire vársz, lányom?”

„Ó, de ugye, nem érzed magad… magányosnak?”

„Túl válogatós vagy. Rengeteg pasi van odakint.”

„Nehogy végül öregkorodra is egyedül maradj a nagy függetlenség utáni vágyban…”

Az első dolog, amit tehetsz, hogy megpróbálod emlékeztetni magadat: nem kell szégyellned a szingliségedet. Az emberek 95%-a nem azért szól be, hogy megbántson, hanem mert azt hiszik, jobb lenne neked úgy, ahogy ők gondolják.

Szerintük a megjegyzéseik ártalmatlan emlékeztetők.

Ha elfogadod ezt, és meglátod a valódi szándékukat, akkor könnyebb lesz legyinteni rá anélkül, hogy szégyenkezve éreznéd magadat.

Másodszor sokakban az a tévhit él, hogy szinglinek lenni kényelmetlen és magányos dolog. Persze vannak olyan éjszakák, amikor különösen hidegnek érzed az ágyat, de alapvetően nincs kőbe vésve, hogy a szinglik boldogtalanok.

Ha jól érzed magadat a bőrödben, és ez másoknak is nyilvánvaló, akkor nem fognak aggódni miattad. Akkor egy idő után meglátják és megértik, hogy te egyedül is jól vagy.

Szóval egyrészt a saját aggodalmuk, másrészt a társadalom szinglikkel kapcsolatos hitrendszerei hajtják olyankor a családot, amikor megszégyenítő kérdéseket tesznek fel. De hát emberek vagyunk, nem igaz? Meg kell tanulnunk kezelni egymást.

Ezt pedig úgy tudod a lehető legjobban megtenni, ha a szégyenteljes beszólásokat nem hagyod annyiban. Merj beszélni magadról, és meghúzni a határaidat. Ne feledd, hogy te egyedül is csodálatos vagy.

Úgyhogy mondhatod…

„Igen, egyedülálló vagyok, és ennek az időszaknak minden pillanatát kihasználom. Ez az év elég nehéz volt, de igyekeztem kihozni belőle amit lehet. Nagyon élvezem a saját társaságomat és kihasználom a lehetőségeimet.”

Ez egy gyengéd emlékeztető az embereknek, hogy te egyedül is boldog és egész vagy, tele álmokkal, törekvésekkel. A szingliségben is rengeteg előny van, amit ki lehet használni, csak ezt sokan elfelejtik. Ahogy azt is, hogy nem tudnak irányítani téged.

Megpróbálhatják, de nem tudnak.

Te viszonyt tudod irányítani a saját életedet, és érezheted magadat jól az ünnepi időszak alatt is. Hiszen lehet, hogy egyedülálló vagy, de ez nem azt jelenti, hogy magányos is!

Ez is érdekelhet:

Nyitókép: Jill Wellington

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *