LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Karácsony

5 bátorító gondolat azoknak, akik nincsenek túl jól az ünnepi időszakban

Share

Az ünnepi időszakban nem mindenkit tölt el remény és fény; emlékeztesd erre magadat, és ügyelj arra, hogy miként támogatod barátaidat, szeretteidet ebben az időszakban. Ezeket a mondatokat mondd sokszor azoknak az embernek, akiket megvisel az ünnepi időszak.

Itt vagyok

Néha az ünnepek elsöprőek, fájdalmasak vagy éppen szédítő érzelmekkel teliek lehetnek. Ahelyett, hogy megpróbálnád megérteni egy szeretett ember fájdalmát, vagy arra kérned őket, hogy beszéljenek róla (amikor készen állnak vagy éppen akkor, amikor nem állnak készen erre), egyszerűen mondd azt nekik, hogy “Itt vagyok.” Ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb emlékeztető, hogy tényleg számít neked, hogy hogyan érzik magukat körülötted az emberek.

Mindig beszélhetsz velem

Hihetetlenül fájdalmas lehet nézni azt, aki ilyenkor belső érzelmeivel küzd. Sokszor nehéz őket rávenni arra, hogy megnyíljanak, és beszéljenek a fájdalmaikról. Sőt! Van aki sosem fog beavatni téged ezekbe, és ő lehet családtag, vagy barát – de ettől nem szabad neked rosszul érezni magad. Te mindent megtettél, amit tudsz, hogy hozzád forduljon, ha megnyílik. Mondogasd neki a fenti mondatot, és ő tudni fogja, hogy te ott leszel nekik, ha beszélni szeretne a problémáiról. Vagy éppen másról. Hagyd nyitva az ajtót, és hagyd , hogy eldöntsék, hogy tovább akarnak-e lépni a küszöbön.

Téged szeretnek / szeretlek

Őszintén szólva soha nem mondhatjuk eleget, hogy szeretjük a másik embert. Emlékeztesd erre őt is, hogy szeretik. Hogy te is szereted, és mások is szeretik. Ha esetleg ez kényelmetlen számodra (mert nem vagy olyan közeli kapcsolatban az illetővel) akkor emlékeztesd arra, hogy nagyon sokan értékelik őt, és sokan hálásak azért, mert ő ott van nekik.

Fontos vagy számomra

Amikor az emberek érzelmileg küzdenek, gyakran az az érzésük, mintha problémáik „buták”, vagy hogy „méltatlanok” lennének ahhoz, hogy érezzék őket. Emlékeztesd a másikat arra, hogy amit átélnek az fontos. Mondd el nekik, hogy számíthatnak rád!

Bátor vagy

Őszintén szólva az ünnepi szezonban néhány embernek az ágyból való kikelés is nehézséget okoz. Egy újabb nap végigcsinálása elképesztő erőt igényel tőlük. Igyekezz mosolyt csalni ilyenkor az arcukra, vagy csak megjelenni mellettük és támogatni őket egy kedves mondattal. Például azzal, hogy elmondod, hogy mennyire ellenálló, és ha belül gyengének is érzik magukat, akkor is bátrak, hogy előreléptek a gyógyuláshoz vezető úthoz.

Ezt olvastad már?
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *