LOADING

Type to search

Karácsony

Karácsonyi könyvajánló amivel ráhangolódhatsz az ünnepre (és ajándéknak is szuper választás bármelyik)

Share

Még nem kapott el az ünnepi hangulat? A következő könyveket lapozgatva biztos, hogy beleköltözik a szívedbe a szeretet, az ünnepi zsongás és várni fogod a karácsonyt. Hogy melyiket veszed meg magadnak ajándékba, vagy melyikkel leped meg valamelyik szerettedet, az csak rajtad múlik.

Hidasi Judit – 99 ​gondolat a szerelemről (Álomgyár Kiadó)

A Goodstuff főszerkesztője, Hidasi Judit újabb nagyszerű utazásra hív bennünket, aminek témája most a szerelem. Nincs is jobb időszak annál, hogy elgondolkozzunk arról, hogy nekünk mit jelent ez a szó, kit szeretünk igazán, milyen gondolataink vannak, amikor ezt a szót látjuk. Te még keresed a Nagy Őt? Esetleg már megtaláltad? Ha szeretnél te is az érzelmek birodalmába kalandozni, akkor rendeld meg a 99 gondolat a szerelemről című könyvet!

Fülszöveg: A szerelem annyi formában van jelen az életünkben, hogy ezer év is kevés lenne megismerni. Néha egyszerű, néha bonyolult, fájó és szépséges. A szerelem, ha megérint, tovatűnhet egy pillanat alatt, de az is lehet, hogy egy életre velünk marad. A kérdés az, mit kezdünk vele, ha a megérkezik. Mit teszünk, ha felismerjük? Vigyázunk rá? Ápoljuk vagy elpazaroljuk? Hiszünk-e még benne egyáltalán? Sok-sok kérdés, melyekre a választ csak a saját életedben találhatod meg. Ez a könyv egy utazás az érzelmek birodalmába. Nem azt próbálja megfejteni, mi történik, ha két ember egymásba szeret, de rávilágít, milyen fontos, hogy higgy benne, és hogy vigyázz rá akkor is, ha már rád talált. Hidasi Judit, a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő Gondolatmappa és 99 gondolat a szeretetről című kötetei után ismét egy nagyszerű utazásra hív, ezúttal a szerelem világába.

Karen Swan – Karácsonyi ​parti (21. Század Kiadó)

Karácsonykor nincs is jobb a fa alatt egy karácsonyi történetet találni. Vagy éppen egy ilyen történetet olvasni, miközben várjuk, hogy kisüljön a bejgli, vagy megérkezzen a párunk a frissen vágott fenyőfával. Karen Swan történetében egy igazi karácsonyi partin találhatjuk magunkat, ami azért is jó, mert idén nálunk valószínűleg kimarad, de olvasva legalább pótolhatjuk! Itt rendelheted meg!

Fülszöveg: Parti ​egy elegáns vidéki kastélyban, ahol a visszafogott felszín alatt burjánzanak a titkok és a románcok… Declan Lorne, az utolsó ír lovag váratlanul jobblétre szenderül. Az ősi cím vele együtt száll a sírba, birtokán pedig, amely az ország vad, délnyugati partvidékén található, három lánya osztozik. Az idősebb lányok, Ottie és Pip várakozásaiknak megfelelően kapják meg örökségüket, azonban mindenki meglepetésére – és csalódására – a legkisebb lány, a család fekete báránya, Willow örökli magát a kastélyt. Miért Willow kapta a kastélyt? A három lánytestvér annak idején közel állt egymáshoz, de most elkeseredett küzdelem kezdődik. Három évvel korábban, nem tudni, miért, Willow hátat fordított a szülői háznak, Dublinba szökött, és megfogadta, hogy soha nem tér vissza. Így aztán, amikor ripsz-ropsz bejelenti, hogy eladja a kastélyt, Pip és Ottie bosszút fogad: Pip egy lapra tesz fel mindent, hogy biztosítsa a jövőjét, Ottie pedig olyan döntést hoz, amely mindhármuk vesztét jelenti. A fényűző karácsonyi partit Connor Shaye, leendő tulajdonos rendezi: neki házavató, a három testvérnek búcsúbuli.

Agatha Christie – Adventi ​krimik (Helikon Kiadó)

A krimik koronázatlan királynője bármelyik évszakban, és időszakban jó választás. Agatha Christi krimijei idén az adventi időszakban novellákkal hozza el a karácsonyi várakozás hangulatát. Nyomozz te is Poirottal, Miss Marple-lel karácsonyig minden nap és észre sem veszed, hogy beköszöntött a Szenteste. Itt rendelheted meg!

Fülszöveg: Egy bögre forró tea, egy puha takaró és egy kötetre való Agatha Christie-novella. Mi más kell még a téli estékre, amikor egyre rövidebbek a nappalok és sötétebbek az éjszakák? Tomboló hóviharok, veszélyes ajándékok, méreg a portóiban és egy váratlan látogató… Ezekben az advent és újév között játszódó novellákban Agatha Christie minden híres nyomozójával találkozhatunk. Miss Marple egy gyógyszállóban tölti a karácsonyt, Hercule Poirot vidéken, Parker Pyne Mallorcán, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite egy kastélyban, Tommy és Tuppence pedig egy vidéki fogadóban – a nyomukban pedig ott jár a halál…

J. K. Rowling – Az ​Ickabog (Animus Kiadó)

A Harry Potter történetek írónője ezúttal egy mesével örvendeztette meg a kicsiket (és persze a nagyobbakat). Tudtad, hogy Rowling tíz évvel ezelőtt írta meg ezt a mesét a gyermekeinek, ám most a koronavírus idején úgy döntött, hogy közzéteszi a család kedvenc meséjét, hogy egy kicsit könnyebbé tegye a szülőknek, gondviselőknek a kijárási korlátozás miatt bezárkózásra kényszerült gyerekek szórakoztatását. A klasszikus tündérmesét itt rendelheted meg!

Fülszöveg: Akkora, ​mint két ló. A szeme tűzgolyó. A karmai borotvaélesek. Vigyázz, mert jön az Ickabog… Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek… Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna. A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.

Rosie Blake – Hygge ​szerelem (Könyvmolyképző Kiadó)

A hygge tökéletes receptjéről már sokat írtunk a Goodstuffon, de ez a téma még mindig nagyon kedvelt dolog mindenki számára. Annál pedig nincs is hyggébb, hogy elmerülsz egy kedves és szívmelengető könyvben a karácsonyi fények mellett egy nagy puha pléd alatt. Itt rendelheted meg a regényt!

Fülszöveg: Idén ősszel rosszul állnak a dolgok Yulethorpe-ban. Hideg van, esik az eső, és vigasztalanul szürke az ég. Az utolsó üzlet a főutcán – egy bájos kis játékbolt – épp most csukta be örökre az ajtaját. És ekkor megérkezik Clara Kristensen. Clara nem nézheti tétlenül, hogy ez a szép kisváros elveszítse a szívét, úgyhogy nekigyürkőzik, és munkához lát. A dolgok jól alakulnak, amíg Joe, a tulajdonos fia vissza nem tér Yulethorpe-ba, hogy kiderítse, mi zajlik a családi vállalkozásban. Joe Fontos és Elfoglalt Ember a Cityben, és teljesen meg van róla győződve, hogy Clara valami rosszban sántikál. Clara be akarja bizonyítani Joe-nak, hogy az élet jobb is lehet, úgyhogy felvállalja az újabb kihívást: képes-e segíteni egy munkamániás emberen, aki hajnali háromkor még e-mailekre válaszol? Képes-e rá Joe, hogy megtanulja értékelni a lassúbb, boldogabb, hygge dolgokat az életben… és esetleg még szerelmes is lehet?

Palotás Petra – Lélekszirmok (Álomgyár Kiadó)

Palotás Petra a karácsonyhoz közeledre olyan írásokat, kis novellákat gyűjtött egy kötetbe, amik mind tanulságosak, és mind a lelkünk legbelsőbb lényére hatnak. Ha szereted a rövid történeteket, akkor olvasgass karácsonyig novellákat és gyorsan eltelik a december. Itt szerezheted be a kötetet!

Fülszöveg: Kevés szóval sokat mondani. Ez a novellák varázsa, amelyre oly nagy szükségünk van a feje tetejére állt világban. Történetek, amelyek néhány oldalon keresztül lelassítják a gondokkal teli rohanós hétköznapokat, hogy aztán erőt merítve belőlük újra tehessük a dolgunkat. Az Igazgyöngyök sikere megmutatta, hogy az olvasók mekkora becsben tartják a szeretetmorzsákat, amelyeket egy-egy ilyen írás ad a számukra. Mosoly? Meghatottság? Tanulság? Átértékelés? Palotás Petra legújabb novellás kötetében ezúttal is olyan érzelemkovácsoló pillanatképeket kínál, amelyek – mint a napsugár a virágoknál – oldalról oldalra bontják ki lelkünk szirmait

Rácz-Stefán Tibor – Éld át a pillanatot! (Könyvmolyképző Kiadó)

Az ifjúsági korosztálynak (és persze mindenkinek, aki szereti a tiniregényeket) szól Rácz-Stefán Tibor új regénye, ami igazi karácsonyi hangulatú lett, ráadásul egy író és könyvszakmában dolgozó gyakornok szerelmét meséli el. Jó választás ez a regény, egy tininek karácsonyra, mert ez a szerelmi történetet megdobogtatja a legzordabb szíveket is! Itt szerezheted be!

Fülszöveg: Egy dedikálás, ami megváltoztatja az egész életed! Panka mindig is tudta, hogy csak saját magára számíthat. A tizenhét éves lány nevelőszülőknél él, emellett egy kiadónál dolgozik gyakornokként. Egyetlen szabály szerint éli az életét: senkit nem enged igazán közel magához, mert túl sokszor törték már össze a szívét. Bastien hiába híres író, az ő élete is csak kívülről tökéletes. A tizenkilenc éves, francia srác egy régebbi balesetét próbálja feldolgozni lelkileg, miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, hogy íróként is bizonyítson. Bastien a kétségbeesését és a haragját másokon vezeti le, a budapesti dedikálásán viszont emberére akad: Panka az egyetlen, aki felveszi vele szemben a kesztyűt. Egyre jobban izzik a levegő Panka és Bastien között, az idő viszont ketyeg, a fiú ugyanis hamarosan elhagyja az országot. A szerelmüket már csak egy karácsonyi csoda válthatja valóra?

Ezt láttad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *