LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

10 emlékeztető mindenkinek akinek már (nagyon) elege van 2020-ból!

Share

A karácsonyhoz mindig a boldogság érzése kapcsolódik a reklámokban és sokszor a családban, a környezetünkben is. És pont ezért… sokaknak eszébe sem jut, hogy vannak, akiknek nem boldog a karácsony. Akiknek az egész év nehéz volt. Hoztunk néhány emlékeztetőt. (Magunknak is.)

1. Nem vagy egyedül

Akár emberek vesznek körül, akár magad töltöd a karácsonyt. Akár magával ragadott az ünnepi hangulat, akár nem. Akár küzdesz azzal, hogy boldognak érezd magad, akár elutasítod az ünnepeket, tudd, hogy nem vagy egyedül.

Nem te vagy az egyetlen, aki küzd az ünnepi hangulattal vagy magányosnak érzi magát. Sok más embernek vannak még vegyes érzései az ünnepekkel kapcsolatban – múltbeli tapasztalatok, családi feszültség vagy stressz miatt. Rendben van, ha úgy érzed, nincs kedved az önfeledt, cukormázas hangulathoz.

2. Megengedheted magadnak, hogy érezz

Ne hagyd, hogy bárki megmondja, hogyan kellene érezned magadat karácsonykor. Ha szomorú vagy, ha dühös vagy elkeseredett, jogod van ahhoz, hogy megéld. Semmi baj nincs ezzel. Rendben van, ha semmi erőd boldogságot színlelni.

Néha az ünnep teher. Igen, teher. Máskor meg elragad a hangulat, és karácsonyi dalokat énekelsz. Teheted! Bármit érezhetsz, és bármit megtehetsz!

3. A szeretet mindig jelen van

Akár a család, akár a barátok, munkatársak, ismerősök vagy épp idegen emberek által, de a szeretet mindig jelen van. Az ünnepi időszak gyakran gyönyörű, varázslatos módon idézi meg ezt a szeretetet. Nyisd ki neki a szíved, és áld át!

4. Nem kell otthon lenned ahhoz, hogy hálás lehess

Talán most épp távol vagy az otthonodtól. Talán egyedül élsz. De az is lehet, hogy nincs alkalmad hazautazni a családodhoz. Szerencsére az ünnep nem azon múlik, hol vagy. Lehetsz boldog, örülhetsz, lehetsz hálás akkor is, ha nem vagy a szeretteiddel. Hiszen attól még itt vannak neked, és melletted állnak – bármikor. A szeretet és a hála nincs határokhoz kötve.

5. A kis dolgokban is megtalálhatod a boldogságot

Annyi szépség van körülötted – az évszakok változása, az élővilág, a zsúfolt utcákon egy önfeledt mosoly, a levegőben lévő energia. Talán nem érzed a legjobban magad. Talán csak elfáradtál ez alatt az egy év alatt. A lényeg az, hogy megtalálhatod az örömöt az apróságokban is.

6. Rendben van, ha rossz a hangulatod

Ha úgy érzed, képtelen vagy egyedül kezelni a negatív érzéseidet, kérj segítséget. Beszélj egy barátoddal, akiben megbízol, menj tanácsadóhoz, vagy egyszerűen keress olyan könyveket, cikkeket, filmeket, idézeteket, amelyek mentálisan feltöltenek. Nem kell egyedül küzdened.

7. Szánj időt magadra

Az ünnepek gyakran rohanással telnek. Ebben a stresszes időszakban könnyű elhanyagolni önmagadat és figyelmen kívül hagyni az igényeidet. Épp ezért fontos, hogy tudatos légy! Állj meg egy pillanatra, és nézd meg, mivel ajándékozhatnád meg magadat.

8. Nem kell mindenkinek megfelelned

Nem kell mindenkinek tökéletes ajándék, nem kell tökéletessé varázsolnod a házat, megtalálni a tökéletes dekorációt, eljutni minden rokonhoz, meg sem állni még szentestén sem. Rendben van, ha szíved szerint nemet mondanál valamire, és meg is teszed. Nem kell mindenkinek megfelelned.

9. Nem mindig fogod úgy érezni magadat, mint most

Lehet, hogy szomorú vagy, az is, hogy csalódott. Talán utálod a karácsonyt, mert nincs kivel töltened. Talán neked a szeretet ünnepe az év legkeményebb időszaka. És ez rendben van. Tudd, hogy nem lesz ez mindig így. Az érzések nem tartanak örökké. Kapaszkodj bele a szebb holnap reményébe.

10. Mindig vannak jobb napok…

Lesznek olyan napok, amikor minden úgy sikerül, ahogy szeretnéd. Amikor váratlan ajándékok jelennek meg az életedben, amikor minden rendben van, te pedig egyszerűen jól érzed magad. Vannak olyan napok, amikor pihenhetsz, magadra figyelhetsz és csak a pillanatnak élhetsz. Mindig vannak jobb napok…

Ez is érdekelhet:

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *