LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

A legjobban decemberben hiányzik…

Share

Hiányzik januárban és februárban. Hiányzik áprilisban, májusban és júniusba. Szeptemberben és októberben is. De a legjobban decemberben és ebben a pillanatban.

Karácsony reggelén általában vidáman rohansz le a lépcsőn, hogy forró teát igyál és fahéjas tekercseket egyéla nappaliban, egy takaróba bebugyolálva. Aztán leülsz a családdal a karácsonyfa köré, és felváltva adjátok oda egymásnak az ajándékokat.

Mindenki arcán mosoly, a levegőben boldogság. Az igazi boldogság. Később a nap folyamán sétálni mentek, majd a karácsonyt azzal zárjátok, hogy ünnepi filmeket néztek.

A karácsony mindig különleges volt számodra. A család ideje. A melegség, a szeretet, az egymással való törődés ideje. Persze ez az év minden napján ott van, de valahogy karácsonykor megtelik a szív mindennemű érzéssel.

Mintha az élet elcsendesedne, minden szelíd és nyugodt.

A karácsony az az időszak, amikor átgondoljuk, hogy mennyire hálásak vagyunk mindezért, amink van. Mennyire áldottak és szerencsések vagyunk. Ám vannak olyan karácsonyok, amikor nehezebb hálát érezni, mert elködösíti a szomorúság.

Ez ismerős, igaz?

Ő annyira hiányzik, hogy egyszerűen képtelen vagy örömöt érezni. Fáj a szíved. Mindennél jobban szeretnél ajándékot vásárolni neki karácsonykor. Hogy vele tölthesd a szentestét, és együtt süssétek a mézeskalácsot.

Persze még mindig szereted a karácsonyt. Szeretsz a barátaiddal lenni, együtt tölteni az értékes perceket. De sajnos már semmi sem lesz olyan, mint rég, mert ő nincs itt…

Hiányzik, amikor a házak és a fák csillogó fényeit nézed. Hiányzik, amikor díszeket akasztasz a fára. Hiányzik, amikor a rádióban felharsannak a karácsonyi zenék.

Hiányzik minden percben.

Szereted a karácsonyt, de azt hiszed, ezentúl minden december egy kicsit keserűbb lesz, mint eddig volt. Mert karácsony reggel soha többé nem ébredhetsz arra, hogy ő ott van.

És ettől a gondolattól összetörik a szíved…

Ám még ennek ellenére is meg fogsz tenni mindent, hogy legalább egy kicsit hálásnak érezd magad, igaz? Nem lesz könnyű, ám szerintem megérdemled. Megérdemled az örömöt, a boldogságot.

Még annak ellenére is, hogy hiányzik augusztusban, hiányzik októberben, de a legjobb ebben a percben.

El kell fogadnod: az, hogy ő hiányzik most már mindig az életed része lesz.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *