LOADING

Type to search

Élem Karácsony

Íme 6 mód, hogy szeresd a testedet az ünnepi szezonban avagy félre bűntudat!

Share

Az ünnepi szezon sokszor nem csak lelkileg nehéz, hanem testileg is. De rengeteget tehetünk azért, hogy másképp tekintsünk a testünkre ebben az időszakban. Segítünk!

Az ünnepi szezon és a komplett december nem éppen az az időszak, ami jótékonyan hat a lelkünkre, és ez sokszor a testünkön is kiütközik. A túlzottan sok evés és ivás, az ünnepi tespedés, a téli depresszív, korán sötétedős időszak, a többrétegnyi ruha a hideg mínuszokban mind nyomot hagynak rajtunk.

Hoztunk hat tippet, ami segít, hogy idén egy kicsit boldogabban és könnyebben vedd az ünnepi szezont.

#1 Mozgasd át a tested minden egyes nap. Ezt ne büntetésként éld meg, hanem a tested ünnepléséért. Lásd, hogy mire képes! Ha csak 10 felülést tudsz csinálni, és egy fekvőtámaszt, ha csak 2 kilométer séta megy akkor annyi.

#2 Vállald be, hogy az ünnepi szezonban odafigyelsz a testedre. És ezt a szokásodat tartsd meg 2021-ben is.

#3 Minden reggel állj meztelenül a tükör elé. Kezd a lábujjaidtól és egyre haladj felfelé és mond ki magadban, hogy mit szeretsz az adott testrészeden, amin éppen tart a szemed. Végül nézz a saját szemedbe egy percig. Szinte sose nézünk a saját szemünkre, pedig ez egy gyönyörű és gyógyító rituálé. Adj helyet most arra, hogy szeretetteljesen elfogadod magad, és büszke leszel magadra. Lehet, hogy elsőre csak 1 percet bírod a tükör előtt, később ez teljesen megváltozhat. Mozogj a tükör előtt, lélegezz, és figyeld magad. A tested könnyebbé válik majd, mert ez egy csodás gyógyulási folyamat kezdete lesz számára!

#4 Ahelyett, hogy ígéretet teszel, hogy “ma csak egy sütit eszem meg” vagy “ebből nem fogok enni vacsorára” helyette gyakorold az intuitív étkezést. Ez azt jelenti, hogy teljesen mértékben légy jelen az étkezéseknél. Engedd meg magadnak, hogy megkóstolj mindent, amit éppen megkívánsz. Előtte kérdezd meg magadtól “Tényleg ezt akarom most? Vagy csak a megszokásból nyúlok oda, mert magányt / szorongást / stresszt / vagy bármi más negatív érzelmet érzek?” Ha erre tudsz válaszolni, akkor jó úton jársz!

#5 Ha rájöttél, hogy miért van bűntudatod, vagy miért kritzitálod magad akkor tarts egy szünetet. Emlékezz a 3 éves önmagadra, arra a gyönyörű, ártatlan, örömteli gyermekre. Képzeld el, hogy mit mondanál neki. Ez a kislány most is benned van, és a test, amit viselsz az övé volt egykoron. Hát hogy érezné magát ez a kislány, ha hallaná, amint lebecsméreled? A testnek, amit nőként öröklünk anyánktól, nagyanyánktól és adunk tovább a lányunknak hatalmas erő. Ne a testedet gyűlöld, ő nem tehet semmiről sem. A testünk maga a varázslat, szó szerint. Egy otthon, ami szent és sérthetetlen!

#6 Koncentrálj az ünnepi szezon örömteli dolgaira – legyél a barátaiddal, családoddal (ha csak online tudsz / akarsz, akkor úgy). Tölts időt a pároddal, tervezzetek otthoni randiesteket, ahelyett, hogy belemerülnél az önbíráskodásba. Amikor az elméd tele lesz szeretettel, azt a tested is tükrözi majd.

Ezt olvastad már?

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *