LOADING

Type to search

Családozom Élem Karácsony

Üzenet neked, aki gyásszal és veszteséggel a szívedben nézel szembe az ünnepekkel

Share

Az ünnepek közeledtével egyre gyakrabban jutnak eszünkbe a veszteségek és azok a szeretteink, akik már nem lehetnek közöttünk. Ez természetes, ugyanakkor a szomorúság mellett készíthetünk helyet a szívünkben a hálának is.

Úgy emlékszem, mintha tegnap lett volna… Voltak ünnepek, amiket még nem keserített meg a gyász, egy válás, a halál vagy egy betegség. Voltak ünnepek, amikor egyszerűen minden rendben volt, minden jó volt a maga egyszerűségében, és nem voltak távolságok a szerettek között.

Ám ahogy öregszünk, ahogy felnövünk, az ünnepek varázsára egyre gyakrabban nyomja rá a bélyegét egy-egy nehézség.

Hiszen ez az ünnep is a családról szól, és sokunknak már a gondolatra is megszakad a szíve. Olyan jó lenne, ha egy pillanatra újra úgy lehetnénk együtt, mint régen. Ott ülne mindenki az asztal körül, nem állna üresen egyetlen szék sem.

Csak egy pillanatra…

Olyan jó lenne, ha nem jutna eszünkbe folyton az a közelmúltbeli halálhír, ami összetört minket. Ha feljön a fájdalmas pillanat, mire a desszerthez érünk, már mindenkinek komor a tekintete. Talán elnézést kérve mi is felállunk, hogy kiszellőztessük a fejünket.

Nincs rá szó, milyen az, amikor a szeretteink nélkül kell töltenünk az ünnepeket.

Ám az évek múlásával a dolgok változnak, erre nincs ráhatásunk. Lesznek olyan ünnepi időszakok, amelyek könnyebben telnek, míg mások nehezebben. Ilyen az élet.

Ám egyszer csak valaki megtöri a komor hangulatot egy viccel, és végül mindenki nevetve telepszik a fa köré.

És bár a szívünk nehéz a hiánytól, képesek leszünk mosolyogni egy kicsit.

Nem tudjuk, mi vár ránk jövő karácsonykor, de azt igen, hogy most itt vagyunk. Talán nem mindenki. Talán nem együtt. De itt vagyunk egymásnak. Nem kell elnyomnunk a hiányból fakadó szomorúságot, ám megtölthetjük a szívünket hálával, amiért ilyen sok szerettünk van még mellettünk.

Bár a karácsony sokunknak szomorú most, adjunk hálát azokért az emberekért, akik most körülvesznek és szeretnek minket.

Ne feledkezzünk meg róluk!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

  1. Mata Alexandra 2021-12-16

    edesem ami bant es szerelem irtni szepen te baj mi sajnos beteg sirni

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *