LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

9 ok, amiért egy kapcsolat véget ér(het)…

Share

A szerelem olyan, mint egy virág: édes, gyönyörű és néha nagyon színes. A szerelem azonban abban is hasonlít egy virágra, hogy gyakori metszést és öntözést igényel ahhoz, hogy növekedni tudjon. Gondozás nélkül nemcsak a virág megy tönkre, a szerelem is elhalványul.

Gondozás nélkül a kapcsolat kiüresedik. De vajon milyen okok vezetnek idáig?

Ezeket szedtük egy csokorba!

Kevés az intimitás

A férfiak is igénylik az intimitást, ahogy a nők, csakhogy ők nem fognak mindig szólni, inkább éreztetik. Egy idő után megelégelik, hogy folyton falakba ütköznek, végül feladják. Minél többször utasítanak vissza egy férfit, annál jobban csökken az önbecsülése.

A nő talán másra vágyik, vagy rossz a kommunikációjuk? Ezt érdemes a kapcsolaton belül megvizsgálni. Egy biztos, kötelező jelleggel nem lehet ágyba bújni. A feleknek meg kell beszélniük, hogy ki mit vár el a kapcsolatban. Vannak, akiknek több, vannak, akiknek kevesebb intimitásra van szükségük.

A tüzet táplálni kell

A kapcsolat elején miért ég olyan nagy lánggal a tűz? A huncut üzenetek, a szexi meglepetések, a boldog telefonhívások, a randik és az érdeklődés megléte miatt.

Az intimitás nemcsak a szexet foglalja magába, hanem a simogatást, a csókokat, az öleléseket. A cinkos pillantásokat, a „milyen napod volt, drágám?” kérdéseket, a lágyan odasúgott „szeretlek”-et is.

A szerelemhez napi cselekedetekre van szükség. A tüzet táplálni kell, hogy égjen. Ha alig-alig pislákol, vagy már rég elaludt, akkor előbb utóbb szakításra kerül a sor.

Az unalom mérgező

A férfiak szeretik azokat a nőket, akik örömöt csempésznek az életükbe, és mi nők is szeretjük, ha gondolnak ránk.

Olyan társat szeretne mindkét fél, aki nyitott az új ötletekre, és még évek múlva is van min és miért nevetni.

Félelem a szabadság elvesztésétől

A férfi néha intimitásra vágyik, ám máskor meg szabadságra. Ne akadályozzuk, ha focimeccset akar nézni egy pasis estén. A férfiak nagyra értékelik a haverokkal töltött időt, amit a nőnek érdemes tiszteletben tartania.

Hiszen nekünk is vannak olyan időszakaink, amikor inkább a csajokkal lennénk. Ez természetes. Annyira, hogy ha a férfi nem kapja meg a szabadságot, akkor keserű lesz a szájíze. Akárcsak egy nőnek, ha nem találkozhat a barátnőivel, vagy nincs ideje magára.

A vonzerő elvesztése

A férfi imádja legeltetni a szemét a szeretett nőn, a haján, a ruháján, a gyönyörű arcán.

Ez ránk, nőkre is vonatkozik. Amikor a férfi az életünkben elhanyagolja magát, az intim higiéniáját az egyáltalán nem vonzó.

Természetesen egy kapcsolatba belefér, hogy mackónadrágban heverünk a tévé előtt, sőt, egy elfogadó kapcsolatba az is, hogy valamelyikőnk meghízik, vagy épp rosszabb periódusban van. Ilyenkor jó, ha a probléma mögé nézünk: biztos, hogy minden rendben van a párunk lelkével? Nincs szüksége segítségre?

A felületes kapcsolatok azonban könnyen szétmennek azon, ha a másik (akármilyen ok miatt) picit veszít a fényéből.

Megjavítási kísérlet

A férfiak utálják, ha a nő olyanná akarja formálni őket, amilyenek nem akarnak lenni. Amint megérzi ezt, már pakolja is a cuccát. Ha mégis marad, akkor megkeseredett, neheztelő férfivá válhat, akivel végül élvezhetetlen lesz a kapcsolat.

Mi, nők sem szeretjük ha ránk akarnak erőltetni olyan dolgokat, amikhez semmi kedvünk.

A szeretet része az elfogadás is. Tehát ne próbáljunk meg mindent megváltoztatni, amihez csak hozzáér a kezünk. Tiszteljük egymást, a különbözőségeinket, ne akarjunk befolyással lenni senkire.

Az érzelmi kötődés hiánya

Ha a férfi szereti a nőt, olyan arcát is megmutatja neki, amit másoknak nem. És ez fordítva is igaz. Megosztja vele a kiszolgáltatottságát, a félelmeit, a gyengeségeit és a kudarcait is. Ez nem könnyű senkinek. Hiszen mindannyian tele vagyunk sebekkel.

Ám, ha egy partnert nehéz megközelíteni, akkor szinte képtelenség érzelmi kötődést kialakítani. Akkor a kapcsolat csak a felszínen lebeg, végül elhal.

A tisztelet és megbecsülés hiánya

A szerelem a kölcsönös tisztelettel és megbecsüléssel kezdődik. Sajnos néha beleesünk abba a hibába, hogy ronda dolgokat vágunk a másik fejéhez, követelőzővé, akár erőszakossá, ingerültté válunk. Ez gyakran akkor történik meg, ha nem látjuk, mennyi mindent tesz értünk a másik a maga módján. Sajnos ez a fajta viselkedés természetesen hamar a kapcsolat végéhez vezet. Mindenkinek szüksége van empátiára, és arra, hogy tudjon uralkodni az érzelmein.

Érzelmi függés

Néhányan szeretnek olyan kifejezésekkel dobálózni, mint a „nélküled meghalnék” vagy „soha nem tudnék mást szeretni”.  Így próbálják megakadályozni, hogy egyedül maradjanak. Ám ezek a mondatok megrettentik a másik felet. Az ilyen mondatokkal nagyon hamar véget vethetünk egy kapcsolatnak.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *