LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal Inspiráció Karácsony

8 dolog, hogy az idei nehéz év után ez az ünnep más legyen, mint a többi

Share

A 2020-as év megtanította számunkra, hogy szembe kell nézzünk a kemény valósággal. Sajnos azonban azt sokan nem veszik észre, hogy bár az ünnep varázslatos időszak lehet, de rengeteg elvárással és külső és belső nyomással járnak. Segítünk kicsit, hogy ezen túllendülj!

Sokan úgy gondolnak az ünnepre, hogy egy csodás időszak, ami alatt karácsonyi filmet néznek a családdal a kandalló előtt, a párjukkal vannak, ha esik a hó akkor kimennek sétálni kézen fogva. A tévé, és az internet tele van örömteli hirdetésekkel, és bár bennünk van, hogy ez az “év legcsodálatosabb időszakba” ez nem mindenki számára van így.

A 2020-as év nehézségeit nehéz félretenni és boldogan ünnepelni idén karácsonykor, amikor a világban tombol a járvány, sok szerettünket nem láthatjuk a távolság, vagy az ő (és a mi) biztonságuk miatt.

Próbáljuk csodássá tenni az ünnepet azzal, hogy tökéletes ételeket, és italokat szolgálunk fel, ha már szűk körben ünneplünk, de ez így is sok elvárást támaszt bennünk és előttünk. De ne feledd! Sok mindent meg lehet tenni azért, hogy ezeket a küzdelmeket, nyomást és elvárásokat tiszta reménységgé változtassuk!

#1 Távolítsd el az elvárásokat az életedből

Nem kell, hogy legyen elvárásod azzal kapcsolatban, hogy milyen legyen az ünnepi szezon. Helyette csak vegyél ki egy-egy napot, amikor hagyod csak úgy történjek a dolgok. Ne foglalkozz a menüvel, az ajándékokkal csak élj a pillanatnak. Értékeld a jó pillanatokat és a boldogságot, amit a családod nyújt számodra.

#2 Beszélj az érzéseidről

Legyél nyitott és őszinte, és beszélgess az emberekkel. Tárgyald ki és értékeld, hogy mit jelent ez az időszak a számodra, és a családod számára. Kérdezd meg tőlük, hogy nekik mi lenne a legjobb, és meséld el, hogy te mit szeretnél. Legyen egyszerű az idei ünnep? Maradjon mindenki otthon vagy betartva a szabályokat látogassunk meg másokat? Tedd azt, ami a legjobb neked, és ha kell vitázz is arról, hogy mi lenne a legjobb a családod számára. Idén nem szabad megsértődni azon, ha valaki nem szeretne a rokonokkal ünnepelni (lehet hogy te leszel ez az ember), de ez most egy különleges esztendő és a megértésre most több szükségünk van, mint bármire!

#3 Találd ki, hogy milyen új vagy régi szokásokat elevenítsetek fel

Hozd meg a fontos családi döntéseket, amelyek komoly hatással lehetnek az ünnepekre. Megéri-e alkoholt fogyasztani a buliban, vagy inkább úgy döntesz, hogy megszabadulsz tőle? Kell-e 10 fős családi összejövetel, vagy idén csak kicsiben ünnepeltek? Lehet, hogy idén csak pizsamában otthon fekszetek a tévé előtt és filmeket néztek egész nap egészségtelen nasik társasáságban? Ez sem gond! Most arra van szükséged, hogy a lelked békében legyen, nem pedig több stresszre ezért találd ki, hogy mit jelent a családod számára az ünnep és most ünnepeljetek is így!

#4 Ne félj a hagyományok megváltoztatásától

Találj ki új ünnepi hagyományokat vagy rutinokat, amelyek a családod számára megfelelőek. Alkoholos buli helyett próbáljatok ki valami újat, például társasjátékokat, mézeskalács házak építését vagy vidám családi versenyeket. Ne félj a változástól, az újítás csak segíthet, hogy még jobban összekovácsoljon titeket!

#5 Változtasd meg a gondolkodásodat

Ahelyett, hogy minden változást negatívumként élnél meg, változtasd meg a gondolkodásmódodat. Ne gondolj arra, hogy mi minden NEM lesz az idei szezonban, hanem összpontosíts arra, hogy mid VAN és mindarra, amiért hálásnak kell lenned. Próbálj a pozitívra koncentrálni és emlékeztesd magad arra, hogy néha át kell élnünk a rossz dolgokat hogy elérjük a jót. Minden okkal történik, és annak is oka van, hogy mindez most történik – csak még most nem látjuk. (Vagy nem biztos, hogy jól látjuk… a szerk.)

#6 Fogadd el, hogy a dolgok nem lesznek tökéletesek

Most erre van talán a legnagyobb szükséged. Engedd el, hogy ünnep azt jelenti, hogy hull a hó, csodásan ragyog a karácsonyfa fénye és minden rendben van a világon. A kemény valóság az, hogy idén ez nem így lesz. Ne törekedj arra, hogy a tökéletest keresed, mert ez most nem biztos hogy összejön. De ez is rendben van. Ezt is átvészeled, és ez is elmúlik. Néha a legkevésbé tökéletes karácsony lesz végül a legjobb, hiszen ebből is csak tanulhatsz.

#7 Ne feledd, hogy miről szól igazából az ünnep

Úgy tűnik mostanság, mintha az ünnepek inkább az ajándékozás, az ivás, az evés és a vásárlás bűvkörében mozognának csak. Sokan mintha elfelejtették volna, hogy valójában mit is kéne ünnepelniük. A szeretet, a család, a barátok és az élet értékességét. Te se felejtsd el, hogy miről kell szólnia az ünnepeknek!

#8 Mindig van remény!

Idén kevesebb elvárással szeretnéd teljesíteni az ünnepeket? Mindig van remény! Harcolj ezért, és menj a saját igazad után. Ne hagyd, hogy az elvásárok legyőzzenek. Most karácsonykor, holnap, jövő héten vagy a következő évben – mindig emlékez rá: te teremted meg a saját boldogságodat függetlenül attól, hogy mi minen történik a világban. Soha ne veszítsd el a reményt!

Ezt olvastad már?Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *