LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Új év – új élet? Oké, persze… de hogyan csináljam?

Share

Új év, új én – Van még olyan ember a földön, akinek nem ismerős ez a kifejezés? Az új évre való felkészülés mindig magával hozza a vágyat egy új én megszületésére is. Sokszor ez azonban tényleg csak vágy marad. Idén vajon másképp lesz?

Gyakran látom, hogy egyesek lekicsinylik az újévi fogadalmakat, mások nagy terveit és céljait. Semmi baj azzal, ha valaki nem hisz az újévi fogadalmakban.

(Elárulom, hogy én sem hiszek. Azt vallom, hogy nem kell új év ahhoz, hogy önmagam jobb verziójává válljak. Ettől független tiszteletben tartom a többi embert és a döntéseiket.)

Javaslom, bátran fogalmazz meg nagy terveket az új évre! Írd le minden vágyad, beszélj róla, higgy benne. Szokták mondani, hogy az a jó cél, ami megijeszt. Szóval gondolkodj nagyban! 🙂

Írd le mindazt, amiben hiszel, és bátran oszd meg – akár itt a cikk alatt, akár a barátaiddal, ismerőseiddel. Tegyünk róla, hogy az új év tényleg elhozza az új ént!

Nem tudod, hogyan tűzd ki a céljaidat? Adunk néhány tippet!

1. Vizsgáld meg a jelenlegi életed!

Tölts néhány napot életed megvizsgálásával, takaríts ki magad körül, foglalkozz a lelked tisztításával is. Itt az ideje a téli nagytakarításnak, az elcsendesedésnek és a meditációknak. Miközben takarítod a szekrényedet, gondold át, melyek azok az életterületek, amelyek valamiért hiányosak.

Mire van szükséged? Mi hiányzik? Mit csinálnál másképp ezeken az életterületeken? Gondold át ezeket a kérdéseket, a válaszokat vedd bátran alapul a céljaid kitűzésénél.

2. Írd le a jövőképedet!

Azt mondják, erő rejlik abban, ha kézzel írunk le valamit. Tedd most ezt te is. Írd le a tervedet a jövő évre. Ahogy telnek a hónapok, úgy feledkezünk el a fogadalmainkról és a céljainkról. Igaz? Ám, ha van egy kézzel készült lista, akkor emlékeztetheted magadat.

Ha szeretnéd, nyugodtan ragaszd ki valahová. Olyan helyet válassz, ahol gyakran rátéved a tekinteted.

3. Adj időt magadnak!

A célkitűzés egyik legnagyobb buktatója, hogy nem adunk magunknak időt. Igen, elhatározhatod, hogy jövő tavasszal szeretnél elköltözni vidékre, ám ha tavasszal nem jön össze, de nyárra igen, akkor nem kell elkeseredni.

Néha, amikor nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnénk, elbátortalanodunk és feladjuk. 2021-ben ezért mindenképp figyelj erre, és adj időt magadnak!

És a legfontosabb: higgy benne, hogy elérheted a célodat!

Boldog új évet kívánok!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *