LOADING

Type to search

Élem Főoldal

5 újévi fogadalom, ami semmibe sem kerül, viszont jobb lesz a következő éved!

Share

Ahogy lassan véget ér a 2020-as év, biztos, hogy sokan gondolkoznak azon, hogy mik legyenek az újévi fogalmaik a következő évre. Sokan azt hiszik, hogy ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmainkat arra sok pénzt kell áldozni, pedig ez nincs így!

Hoztunk öt olyan megoldást, amelyet megtehetsz, és még a pénztárcádat sem kell kinyitnod hozzá (vagy csak egy nagyon kicsi összeget kell rááldoznod!).

#1 Olvass többet!

Az olvasás nem mindenkinek szól, és ez rendben is van. De legyen célod, hogy 2021-ben többet olvasol az előző évi adagodnál. Hallgathatsz hangoskönyvet az autódban, az utcán sétálva, de beirakozhatsz a helyi könyvtárba, vagy kölcsönkérhetsz a barátaidtól, családtagjaidtól egy-egy érdekes olvasmányt. Böngészhetsz a mozgó Könyvszekereken a forgalmas csomópontokban, de sok olyan ingyenes vedd és vidd könyvespolc van a városban (buszmegállókban, könyvtárakban), ahol ingyen elhozhatsz egy-egy regényt. Olvass naponta 30 percet és meg fogsz lepődni, hogy milyen gyorsan eltelik ez az idő!

#2 Dícsérd meg magad minden nap (és másokat is!)

Amikor felébredsz és elkészülsz a napodra, akkor állj meg a tükörnél és mondj egy bókot magadnak. Ha egy lépéssel tovább szeretnéd ezt fejleszteni, akkor bókolj egy idegennek a postán, a boltban, vagy online valahol a neten. Sosem lehet tudni, hogy az a bók mit fog tenni mások önbizalmával. A tiédet mindenképpen növelni fogja!

#3 Szundíts többet

Ha van szabadidód és szükséged van arra, hogy az akkumulátoraidat feltöltsd, akkor aludj egyet. Ez felfrissít és sokkal jobb hangulatba kerülsz ezáltal. Ne félj belebújni egy kényelmes ruhába, magadra húzni a takarót a kanapén és szundítani 30 percet, akár napközben is. Ez tényleg csodát tesz!

#4 Írd le a gondolataidat egy naplóba

Csak úgy, mint az olvasásban, ebben sem kell profinak lenned. Csak szerezz egy naplót, vagy nyiss egyet online, amit jelszóval védesz le. Ha egy stresszes napod végén hazaérsz, akkor leírhatod ebbe a gondolataidat és sokkal könnyebb lesz az életed. Ne aggódj amiatt, hogy mennyire vagy jó író, csak addig ki magadból az érzelmeidet, és beszéljen a tollad vagy a billentyűzeted helyetted!

#5 Sétálj rendszeresen

Ez lehet a környéken egy parkban, egy helyi edzőpályán, vagy akár a közeli erdőben is. A lényeg a természet és a jó levegő. Menj ki és élvezd a friss levegőt, keress egy tanösvényt és fedezd fel. Ha nem szeretsz egyedül sétálni, akkor hívj meg másokat is és menjetek együtt a távolságot megfelelően betartva!

Neked milyen újévi fogalmad lesz 2021-ben? Mesélj kommentben!

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *