LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Ez+az Inspiráció Mozizom

4 *tudatos lépés*, amit érdemes eltanulni Matthew McConaughey-tól az új évben

Share

A tudatosság korántsem jön automatikus mindenki életében. Egyesek számára könnyebb lehet, mások számára nehezebb ezt elérni. Viszont mindig lehet tanulni és fejlődni, erre bíztat Matthew McConaughey is, aki most segít, hogy te is tudatosabb legyél 2021-ben!

Nemrég jelent meg a színész motiváló könyve, amely a Zöldlámpa címet kapta. Matthew az önvizsgálatot lámpaként fogja fel, ahol a sárga fény jelenti azt, hogy valami elsajátítunk és tanulunk, pedig az elején azt hisszük, hogy nincs is rá szükségünk. Amikor elérjük a zöld fokozatot, akkor valódi sikert érhetünk el. Erre tanít a Zöldlámpa c. könyv (itt szerezheted be), de McConaughey nemrég egy interjúban más hasznos tanácsokat is megosztott. Jöjjenek most ezek!

  1. Tartsd magad karban listaírással

Matthew imád listákat készíteni, ami nem csak hogy szervezetten tartja az életét, hanem elszámoltatja magát az élet fontos dolgai iránt. Ezen a listákon olyan dolgok is helyet kapnak, hogy “megcsókolni a feleségemet ebédidőben” és persze kevésbé szórakoztató dolgok. A lényeg az íráson van. Sokkal boldogabb életet lehet élni, ha minden listád szépen el van tervezve, és ki van rajta pipálva minden.

2. Támaszkodj a hitre

Matthew meglehetősen spirituális beállítottságú ember, neki a templom segít abban, hogy önreflexiót gyakoroljon. A templomban végig tudja gondolni az életét, és a szerettei helyzetét. Nem jár mindennap istentiszteletre, de heti rituáléként sokszor ott töltődik fel és leltározza a lelkét, életét.

Természetesen mások számára nem ez az egyetlen út, hogy spiritualitásra találjon. Hihetsz a természetben, önmagadban, Buddhában, vagy bármilyen más felsőbb hatalomban. Ez a kapcsolat segít, hogy mentálisan egészséges légy.

3. Elelmezd magad reggelente

“Próbálok reggelente egy kis időt szánni magamra, átgondolni az életemet, az elmúlt vagy az előttem álló napomat.” – mondja Matthew, aki ilyenkor nem csekkolja a híreket, nem néz tévét, nem olvasgatja a közösségi oldalakat, csak magával foglalkozik.

Légy magaddal, magadban 5-10 percig, és meglátod, hogy utána mennyire más lesz a világot üdvözölni.

4. Helyezd más perspektívába a dolgokat

Néha vizuális emlékeztetőre van szükség a nagyobb kép eléréséhez. McConaughey trükkje az különösen egy nehéz nap előtt, hogy felmegy a Google Earthre és addig kicsinyíti a térképet, míg a galaxisra lát rá. Így eltűnődhet azon, hogy mennyire hatalmas az univerzum hozzá képest és mennyire kicsinek számítanak az ő panaszai. Persze bármilyen érzelmet nem szabad minimalizálni, ahogy önmagunkat sem, csak fontos felismerni, hogy mi csak egy apró pötty vagyunk, ez pedig levesz egy adag terhet a vállunkról.

Matthew McConaughey a házépítésben is jeleskedik!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *