LOADING

Type to search

Lakom

Apró házakat árul az IKEA és mi azonnal be akarunk költözni egybe!

Share

Még mindig olcsóbb egy ilyen mozdítható házikó, mintha egy apró panellalkás Budapesten!

Az Ikea évtizedek óta díszíti és szervezi otthonainkat szerte a világon, imádjuk az összeszerelésre kész bútoraikat, az áraikat, és persze a húsgolyójukat. A svéd bútorvállalat most egy lépéssel közelebb kerül az otthonainkhoz, hiszen már tőlük is vehetünk komplett házat, nem csak bútort, és berendezést.

A fenntarthatóságra összpontosítva az IKEA legújabb dobása lehet az a kis ház, amit a Vox Creative-vel és az RV-vel és az apró otthonok építőjével az Escape-pel közösen tervezette meg.

A kis házikó környezetbarát funkciókat kapott és nagyjából 14 millió forintnyi dollárért lehet majd megvásárolni.

fotó: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Az Ikea Tiny Home Project néven futó kis házikót pótkocsi mögé lehet kötni, és a már elkészült Escape Vista Boho XL modelljének felturbózott változata. A kis házikón lesz napelem, komposztáló, és igény szerint fűthető vízellátás.

Az egyedi kis házikót 60 napig építette Abbey Stark az IKEA vezető belsőépítészete és az Escape. “Megújuló, újrafelhasználható és újrahasznosított anyagokkal álmodtam meg, hogy a tér működőképes és gyönyörű legyen, de mégis fenntartható”.

fotó: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

És ez ahogy a képeket nézegetjük sikerült is Abbey-nek! Az apró ház fehérre meszelt paneljei fenntarthatóan termesztett fenyőből készülnek, míg a konyhaszekrények újrahasznosított üvegpalackokkal készülnek majd. Az egész otthont semleges tónusok díszítik, és olyan praktikus funkciókat tartalmaz, mint a beépített tárolók és az összecsukható asztal. 

fotó: JOSIAH AND STEPH PHOTOGRAPHY

Neked, hogy tetszik ez a kis házikó? Laknál egy ilyenben?

Ezt láttad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *