LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

10 dolog, amit csak a nagyon érzékeny introvertált emberek fognak megérteni

Share

A rendkívül érzékeny emberek nem csak könnyen megsértődnek, hanem az idegrendszerük érzékenysége miatt az elméjük bonyolultabban dolgozza fel a dolgokat. Ha a következő 10 dologból néhány igaz rád, akkor te is érzékeny, introvertált ember vagy.

Erős hangerő és illatok zavarják őket

Az érzekeny introvertáltaknak fokozott szaglásuk és hallásérzetük van. Tehát amikor zajos a környezetük, akkor elzárkóznak. Előveszik a fülhallgatójuk és zenét hallgatnak, hogy megnyugodjanak, és újra tudjanak összpontosítani. Amikor erős illatot éreznek, akkor émelyeghetnek is.

A hangos emberek kényelmetlenséget okoznak nekik

A rendkívül érzékeny introvertált emberek nem barátkoznak hangosan beszélő emberekkel. Miért? Mert amikor ezek a hangos emberek beszélgetnek velük ez irritálja az ilyen személyiségeket. Érzik a nyomást, hogy ugyanazzal az energiával válaszoljanak (hangosan, szendvélyesen), de ezt nem tudják megtenni. Az ilyen helyezetek inkább szorongást okoznak nekik, és legszívesebben elmenekülnének. Soha nem akarnak hangos emberekkel beszélgetni főleg nem nyilvános helyen.

Percekig tudnak gondolkozni valamin

Gyakran látjuk őket messziről bámulni és ábrándozni. Töprengő és kritikus gondolkodók. Minden ötletet apró részletekre aprítanak. és jól átgondolják. Bár ez előnyösnek tűnhet, valójában időnként zavaró számukra. Nagyon zavaró lehet egy egész napon valami apróságon agyalni ugyanis. Ezt a magas érzékenységük okozza, minden apró dologban mélyen elmerülnek.

Egy kis fájdalom nekik túl sok fájdalom lehet

A fájdalomtűrésük alacsony a magas érzékenységük miatt. Legyen szó apró fájdalomról vagy gyötrő, fizikai vagy érzelmi fájdalomról, szinte sikítoznak legbelül és sokszor sírnak is.

A “nem” szó kimondása nekik az egyik legnehezebb dolog

A rendkívül érzékeny introvertált emberek tudják, milyen érzés, ha „nemet” mondanak nekik. Tehát, amikor válaszként akarják a “nem” szót kimondani, akkor hajlamosak valóban tapintatosak lenni és különböző kifogásokat fogalmaznak meg. Amennyire tehetik elkerülik azt, hogy mások megsértsenek.

A túlzott empátia kimeríti őket

Ők empatának születtek. Egy másik személy arckifejezése, hangulata, hangja, energiája alapján meg tudják mondani hogy az illető mit érez abban a pillanatban. És bár úgy tűnik ez ajándék, azonban ez inkább kimeríti őket, mert palackozzák a másoktól elnyelt érzelmeket.

Az elcsendesedés gyógyítja őket

Az elcsendesedés, és félrevonulás, amit sokszor a duzzogó emberek produkálnak, amikor azt akarják hogy a másik ember megértse a sértettségét sokszor összekeverhető az érzékeny introvertáltak visszavonulásával. Ők ezt az elcsendesedést használják fel, hogy önmagukat gyógyítsák. Ilyenkor nem beszélnek, csak a saját gondolataikkal vannak és befelé figyelnek.

Szinte minden álmuk nagyon élénk

Mivel a rendkívül érzékeny introvertált emberek palackozzák más emberek érzelmeit, és a saját maguk érzéseik így ez az álmaikban nyilvánul meg. Az érzelmek élénk forgatókönyvként jelennek álmukban, ahol így újraélnek minden érzelmet és helyzetet.

Ha nem alszanak jól az befolyásolja a napukat

Általában az az ember, aki keveset aludt, az ingerlékeny lesz a nap során, de átvészelheti némi kávé adagolásával. Az érzékeny introvertáltak számára az alvás nemcsak a feltöltődés módja hanem az elcsendesedésé is. Ha ez hiányzik nekik, akkor teljesen szétesik a napjuk.

A szenvedélyük a kommunikációjuk egyik módja

Nézd meg, mit szeretek csinálni, és jobban meg fogsz érteni . Ezt akarják elmondani mindenkinek a rendkívül érzékeny introvertáltak. Nem közvetlenül kommunikálnak, de nagyon kreatívak, ha ki akarják fejezni magukat. Szenvedélyüket arra használják, hogy megmutassák, kik ők, mit éreznek és mit gondolnak a világról. 

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

1 Comment

  1. Szabó Krisztián 2021-04-12

    ilyen vagyok én is…-_-

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *