LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Van 5 nyomós érvem, hogy miért vagyok egész (ember) egyedül is

Share

Az egyedüllétben sok nehéz dolog van. Van akik könnyebben veszik az akadályt, van akiket halára rémít, hogy senki nem vár minket otthon. Maximum egy cuki aranyhal, vagy egy doromboló cica. (Az sem olyan rossz ám, érdemes kipróbálni.)

Szóval nem sokat változott a helyzet az elmúlt években, már ami a társadalmi elfogadását jelenti annak, ha egy nő, társ nélkül él.

Bár azt hisszük a sok-sok leírt mondat és cikk, már elért azokhoz, akik éppen egyedül vannak, és végre elhiszik, hogy nincs abban semmi rossz, ha ezt az életformát választod, azért még mindig nehéz végig ülni egy családi ebédet a nagyinál, aki csóválja a fejét, hogy mi lesz így veled lányom.

Mert ketyeg az óra.

De azt tudod-e, hogy mások elvárásai szerint élni nagyjából pont annyi, mint kiosztani magadnak az Örök Boldogtalan lapot a játékban?

Mert ez a helyzet.

Dobd ki az órát, szállj ki a játékból, mert nem nyerhetsz. Csak akkor, ha saját magad döntesz az életedről.

… és végre elhiszed, hogy néha egyáltalán nem baj ha az ember egyedül él.

Mert. Először is.

A karriered is lehet a legfontosabb az életedben. Szörnyen hangzik ugye? Micsoda borzalmas dolog, hogy szereted, amit csinálsz és szeretnél benne sikeres lenni. Én azt mondom hajrá! Csináld! Túlórázz, vállalj extra feladatot, mutasd meg a főnöködnek, hogy te igenis akarod ezt! Most aztán tényleg bedobhatod magad, senkihez nem kell alkalmazkodnod!

Éld meg a sikert és élvezd a munka gyümölcsét! Megérdemled!

Másodszor.

Ha az ember sokat van egyedül rá fog jönni, hogy egyedül lenni jó. Élvezheted. Nincs abban semmi rossz, ha végre van időd arra, amit mindig is szerettél volna. Akár arra, hogy tételesen átrendezd a könyvespolcodat, akár arra, hogy egész hétvégén pizsiben bámuld a tévét. Nem kell senkinek a rigolyáira figyelned, és nem kell kompromisszumokat kötnöd arra vonatkozóan, hogy mivel töltsd az énidődet. Csak te vagy és a gondolataid. Ez viszonylag ritkán adatik meg egy életben, szóval használd ki!

Harmadszor

Van abban valami felszabadító, amikor az ember megérzi és felfedezi, hogy mennyi erő van az egyedüllétben. Amikor felfedezi, hogy bizony, egyedül is meg tud oldani olyan dolgokat, amelyekre előtte nem volt képes. Lehet, hogy nem könnyű az elején, de a komfortzóna elhagyása után csodás dolgok várnak.

Negyedszer.

Tudom, hogy vannak olyan párok, akik mindig mindenben egyet értenek. Én ebben nem hiszek, hiszen viták nélkül nincs hová fejlődni, de legyen. Viszont, mi, földi halandók egy kapcsolaton belül sokat változunk, sokat fejlődünk és, sokat surlódunk. Ez természetes folyamat. Aki viszont egyedül él, legalábbis átmenetileg, ezeket a párkapcsolati pontokat egyelőre távolról elkerülheti. Nem mindig és nem mindenki kész arra, hogy változtasson magán és az életén.

Te is megteszed majd, ha olyan társat találsz, aki szintén kész erre. Aki mellett nem csak neked kell változnod, hanem ő is hajlandó lesz tenni a kapcsolatért.

De addig is…

Az ötödik dolog.

Nem találtam még meg azt az embert, akiért, pont most, pont ebben az életszakaszban feladnád azt a kényelmet és nyugalmat, amiben élsz. Ez nem egy ócska kifogás, és nem a könnyebbik út. Jaj, dehogyis az! Sokan vannak a világban, akik egy szempillantás alatt feladnák, ha lenne kiért.

Viszont nem minden áron.

Nem akármikor.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *