LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Olvasd el ezt, ha félsz az előtted álló 2021-től

Share

„Hogyan készüljek fel a legrosszabbra?” A minap egy barátom ezt kérdezte tőlem, én pedig eltöprengtem rajta. Miért készülünk mindig a legrosszabbra? Miért félünk annyira az ismeretlentől? Miért számítunk arra, hogy megtámad és hátba szúr minket? Miért kapcsolódik a jövő a nyugalom helyett a borzongás érzéséhez?

Mindig félünk az ismeretlentől, mert arra számítunk, hogy a jövő tükrözni fogja a múltunkat. Hogy a történelem megismétli önmagát. Ha félsz a jövőtől, arra kérlek, próbáld meg kihívásnak tekinteni, mintsem fenyegetésnek; kellemes meglepetésnek vagy még egy kibontakozásra váró, lenyűgöző történetnek.

Ugye, mennyivel jobban hangzik?

Ha félsz a holnaptól, gondolj azokra a dolgokra, amelyeket ma irányíthatsz. Mire van ráhatásod? Hogyan teheted jobbá a mai napodat? Mi az, ami ma igazán számít? Talán csak így lehet felkészülni egy jobb holnapra.

Gondolj a múlt minden olyan időszakára, amikor féltél a jövőtől. Idézd fel azokat a félelmeidet, amelyek végül soha nem történtek meg. Meggyógyíthatod magadat, ha megszabadítod az agyad minden aggodalomtól és negatívumtól. Sok félelem csak a fejedben van és nem az életedben.

Hány olyan megbánás van a múltadban, amely abból fakadt, hogy valamit nem próbáltál meg? Hány „mi lenne, ha” vagy „hacsak” kérdés? A kudarc egy csata, amelyet elvesztettél ugyan, de a háború még hátravan. Azt még megnyerheted.

Ha félsz attól, hogy nem vagy elég, gondolj azokra az emberekre, akik szerint az értéked felbecsülhetetlen. Ők szeretnek és szeretni fognak a jövőben is. Ha félsz a szívfájdalomtól, gondolj az általa megszerzett bölcsességre. Gondolj a felismerésekre és a felfedezésekre, amelyek az önvizsgálatból születtek.

Ha félsz a kudarctól idézd fel azokat az időket, amikor felülemelkedtél a nehézségeken és kihoztad magadból a legjobb énedet.

Most itt vagy.

Tehát légy itt. Hagyd, hogy a félelmeid olyan gyorsan suhanjanak tova, mint ahogy felütötték a fejüket. Élj úgy, hogy nem a legrosszabbtól tartasz, hanem a legjobbat várod. Tőled függ, hogyan tekintesz a világra.

És ez bizony meghatározza azt is, milyen történelem fogja megismételni önmagát: egy félelmekkel vagy egy reménnyel és lehetőségekkel teli.

Olvasd el ezt is:

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *