LOADING

Type to search

Élem Ez+az Főoldal Inspiráció

Ezekért a dolgokért már nem kérek bocsánatot, avagy de jó, hogy öregszem!

Share

Senkinek semmivel sem tartozol. Elmúltál 30? Szuper! Felejtsd el az elvárásokat, idegenek szúrós pillantásait, szeresd magad annyira, hogy néha fütyülj mindenre és ne kérj bocsánatot azért, hogy ki vagy.

Íme a mi listánk, ami miatt már egyáltalán nem aggódunk egy percig sem…

#1 Olyan házimunkát nem végzek, amit nem szeretek és ami nem megy

Van akinek 37 év kell, hogy beismerje, hogy nem szeret és nem tud főzni. De miért ne lehetne az ételt rendelni? Ne legyen emiatt rossz érzésed, a mások által főzött étel is ugyanolyna jó lehet, mintha te csinálnád! Hagyd abba a gyorsételek evését, és rendelj igazi ízeket, így mindig lesz főétel a hűtődben, még akkor is, ha nem megy a főzés. Szerencsés vagy, ha olyan emberrel élsz, aki viszont imád főzni. Lehet, hogy egy-két dolgot később tőle ellesel majd? Ha nem, az se baj. Tényleg.

#2 Szégyellem a családi állapotomat

Reménytelenül elmúltak azok az idők, hogy a nőknek férjhez kell mindenniük mindenáron. Miért veszne kárba egy nő élete, ha nincs férje, és nem akar gyereket? Mindannyiunknak megvan a saját elképzelése a boldogságról, ha a tiéd az, hogy egy gyermekkel érzed jól magad, vagy úgy, hogy szingli vagy, akkor szíved joga. Ne hallgass azokra a károgókra, akik arról mesélnek, hogy “hamarosan öreg leszel és senkinek sem kellesz majd!” Ez hülyeség!

#3 Összehasonlítom magam másokkal

Kati annyira menő, hogy elvégezte a jogi egyetemet, Juli most szülte meg a harmadik gyermekét, Enikő pedig most kezdett új vállalkozásba, arról nem is beszélve, hogy Zsani mennyire sokat fogyott és kigyúrta magát. Ne vegyél részt ezekben az összehasonlítást feszegető beszélgetésekben másokkal. Nem számít, hogy ki a gyorsabb, magasabb, vagy erősebb. Az élet nem verseny, nem lesz senki sem jobb, mert a Maldívon nyaralt, más meg a Balatonon. Erre ne pazarolj energiát! Ha összehasonlítod az 5 évvel ezelőtti önmagadat, te is látod a változást, és ez jól is van így.

#4 Kényelmetlen cipőket és ruhákat viselek

“22 évesen mindig magassarkút hordam, mert lenyűgöző akartam lenni minden helyzetben. Ebben dolgoztam, aztán mentem haza a busszal, sokszor sétáltam így. Mínusz 8 fokban is vékony kis bugyit vettem fel, és szoknyát, mert az szexi, de közben szétfagytam. A viharos szélben sem vettem fel sapkát, mert az tönkreteszi a hajam.” Ismerősek ezek a mondatok? Bármennyire is divatos egy ruha, bármekkora kedvezmény van rá, ha rossz az anyaga, ne vedd meg Ha szereted magadat, akkor törődsz a saját kényelmeddel és sportcipőt veszel, ha egész nap szaladgálnod kell.

#5 A szépségideál hajszolása

Te is vágytál már arra, hogy 90-60-90-es álomalakot megszerezd? Nyugi, ez nem biztos, hogy fog sikerülni, és nincs is ezzel baj. Elfogadtam magam olyannak amilyen vagyok. Kényelmes ruhában járok és nem vesztegetem az időmet arra, hogy ideálokról álmodozom. Szeresd meg önmagad, így mások is szeretni fognak téged, mert bevonzod azokat az embereket, akiknek szintén van önbizalmuk.

#6 Olyan dolgok befejezése, amik nem okoznak örömöt

Gyerekkorunkban sokszor halljuk azt, hogy csak akkor hagyhatjuk el az asztalt, ha mindent megettünk a tányérunkról. Ez a mondat elképesztően toxikus. Felnőttkorunkban megengedhetjük magunkatnak, hogy ne együk meg azt a szelet tortát, amit elénk tettek, vagy otthagyjuk az egyik fogást az étteremben, még ha az drága is volt. Otthagyhatsz egy randevút, ha az nem okoz örömet, abbahagyhatsz egy hobbit, ami csak feszültté tesz. A hátralépés nem jelenti azt, hogy veszítettél, ez egyáltalán nem szégyenletes dolog!

#7 Nem kell mindig hősiesnek lenned

Van egy hatalmas kerted és be szeretnéd ültetni? Inkább fizess egy helyi embernek, aki levágja a füvet, rendbe teszi a fákat, beülteti növényekkel, zöldségekkel, mintsem te ásnád fel az egészet 400 óra munkával. Nem kell mindent a saját kezeddel megoldani. Az ember életében vannak olyan dolgok, amikért egyszerűbb fizetni és ettől nem leszel rosszabb ember, mint aki saját maga csinálja meg ezeket. Fogadj takarítónőt, ha nincs időd takarítani, fogadj kertészt, ha nincs időd a kertedre és ezkért nehogy bocsánatot kérj!

#8 Félsz, hogy megtudják az igazi korodat

“Abbahagytam 37 évesen a hajfestést, és igen, előjöttek az ősz hajszálaim. És akkor mi van? ” A nők évszázadok óta próbálják elrejteni az életkorukat, ami mintha egy szégyenfolt lenni. Ne félj a korodtól! Vállald fel az ősz hajszálakat, a kis (és nagyobb) ráncokat.

#9 Ne halogasd a dolgaidat

“Az életkorral rájöttem, hogy az, hogy valami nehéz dolgot átélhetek, nem erény. Ha fáj a fogam, akkor ne takargassam fájdalomcsillapítók szedésével, hanem irány a fogorvos, ő majd megoldja a problémát.” Lehet, hogy 3 évig irritál egy szivárgó csap, de miért? Ha egy vízvezeték-szerelő 30 percen belül meg tudja oldani, akkor engedd meg neki, hogy megcsinálja.

#10 Ne másokat tegyél a prioritási listád elejére

Ha vannak gyerekeid, akkor tuti, hogy már veled is megesett, hogy elmentél farmert venni magadnak, és egy halom gyerekruhával tértél haza. Mert közben elfelejtetted magad! Ez hiba! Ha bevásárolni mész, akkor magadra gondolj, és ne a gyerekeidre. Csodás anya vagy, az, hogy nem halmozod el őket felesleges dolgokkal, hanem helyette magaddal foglalkozol az többet jelent nekik majd, mert egy kiegyensúlyozott nőt látnak, nem egy idegroncs nőt.

#11 Ne vond be cukormázzal az életed

A pszichológusok kimutatták, hogy a legtöbb ember azért vetít a közösségi médiában, hogy szeretettebbnek, aktívabbnak, jobb fejnek tűnjön. De rendkívül kimerítő mindig kozmetikázni a valóságunkat és létrehozni egy nem létező képet magunkról. Ha csak az igazságot írod ki a közösségi oldalaidra, akkor lehet hogy elpártol néhány ismerősöd, de csak azok maradnak, akik fontosak számodra, és akiknek te is az vagy. Csak olyan emberrek beszélgess, akik előtt nem kell cukiskodni, akikkel lehetsz őszinte. Ez mindennél többet ér!

#12 Ne várj addig amíg felnősz az álmaid megvalósításával

Ha mindig is a kajakozásról, a kék hajszínről vagy egy kutya örökbefogadásáról álmodtál, akkor ne várd a megfelelő időt, hanem valósítsd meg az álmaidat. A 30-as éveidben nem számít, hogy mit mondanak a szomszédok, vagy a kollégáid, esetleg édesanyád. Mindannyian a magunk egyedi életét éljük, és nem kell ezért holnapra halasztani valamit.

A fenti dolgok miatt pedig ne kérj bocsánatot, csak csináld őket, ahogy jól esik!

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *