LOADING

Type to search

Élem Ez+az Inspiráció

5 tanulság, ami megváltoztatja az életedet, és segít megtalálni a jót a rossz napokon is

Share

Sokszor történik velünk rossz dolog. Sokszor akadályok gördülnek elénk. Kihívások, amelyekkel szembe kell nézni. Sokszor fájdalmat érzünk. Ez az élet elkerülhetetlen igazsága, amelyet nem tudunk ellenőrizni. Van azonban néhány olyan dolog, amit tudunk kontrollálni, ha negatív tapasztalatok érnek minket.

Sokszor történnek apró kellemetlenségek az életünkben, de ezek az apróságok a dolgok nagy rendszerében tanulságokkal szolgálhatnak számunkra. Íme 5 tanulság, amiből növekedhetsz és tanulhatsz:

Minden érted történik, nem ellened

A negatív helyzetek gyakran kudarcnak tűnnek abban a pillanatban amikor történnek velünk, de miután képesek vagyunk békét találni, akkor rájövünk, hogy ez értünk történt. Ez az utazásod része volt, csak még nem tudod abban a pillanatban, hogy miért. Később világossá válik, még ha most nem is látod!

A szenvedés nem kötelező

A egy-egy rossz helyzet okozta fájdalmat nem biztos, hogy el tudjuk kerülni, de a hozzá fűződött szenvedés teljesen opcionális. Nem tehetsz semmit sem egy rád rovott büntetés miatt, de a szenvedés, amit azzal okozol, hogy miatta bosszankodsz, amiért mérges lettél, vagy haragos, az csak rajtad múlik.

Mindig van hely a hálának

Az egyik legjobb eszköz az érzelmi hatások legyőzéséhez az egyensúlyhoz való visszatérés. Ezt pedig hálával gyakorolhatod, ez gyorsan kihúz a rossz időszakból. Ha valami rossz dolog ér, akkor tudatosítsd magadban, ami megvan az életedben, és amiért hálás lehetsz. Lehet, hogy az elején csak egy dolog jut eszedbe, de ahogy telnek a napok egyre több dolgot felfedezel, amiért hálás lehetsz. Nem számít, hogy milyen helyzetbe kerültél, a hálának mindig van helye. Ha kétségeid vannak, akkor kezd egy gyorsan. Ha más nem jut eszedbe, akkor legyél azért hálás, hogy élsz.

Viszont van egy listánk erre is:

Tudomásul veszed azt amid van, és megbecsülöd (máskülönbön bármikor el tudják venni)

Képzeld el, hogy van százezer forintod, és szükséged lenne egy új dolgozó székre. De inkább nem költesz rá, mert nem akarsz, mert ott motoszkál a kérdés a fejedben: minek? Ha elhagyod ezt a százezer forintot, vagy beüt valami hirtelen kiadás, akkor mérges vagy, mert másra pazaroltad azt a pénzt, ahelyett, hogy megvetted volna, amire vágysz.

Amikor nem ismerjük el és nem értékeljük azt, amink van, az megváltoztatja a frekvenciát, amin rezegünk, így új dolgokat kezdünk bevonzani, amelyek ugyanazon az alacsonyabb rezgésen vannak. A hiány több hiányt vonz. Érdemes felismerned, hogy miből van bőséggel, és miből szenvedsz hiányt és dolgozni tudatosan ezen.

Mindig van lehetőség a tanulásra és növekedésre

Ha nem irodai széket veszel abból a százezer forintból, akkor ezt az összeget fordítsd tapasztalatok szerzésére. Mindig a növekedést válaszd, és ne érezd kidobott pénznek azt, amitől csak több leszel.

A negatív tapasztalatainknak is ugyanannyit kell adniuk, mint a pozitívaknak, de ezt a nyereséget, csak akkor ismerhetjük fel, ha tárt karokkal fogadjuk őket és a tanulságokat és az áldásokat keressük bennük.

Ezt olvastad már?


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *