LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

15 dolog, amit megtehetsz, ha fogalmad sincs merre tovább… (Nyugi, mi is csak pislogunk 2020 után…)

Share

Januárban mindig minden arról szól, hogy mindenki új évet kezd. Teljesen normális, ha a 2020-as év után nehezen szánod rá magad az új tervekre, és elveszettnek érzed magad. Segítünk, hogy egy kicsit jobban érzed magad és ne légy annyira elveszett.

#1 Sétálj ki a bejárati ajtón

Ha úgy érzed, hogy klausztrofób vagy a saját bőrödben (vagy az életedben) az azért van, mert még aznap nem hagytad el a lakást. Menj ki! Nem érdekes, hogy kint mínuszok tombolnak, csak hagyd el néhány percre a lakást és sétálj egyet. Kitisztul a fejed, és utána minden könnyebb lesz.

#2 Teázz

Készíts magadnak egy erős csésze teát, amit akkor igyál meg, amikor még forró. A forró folyadék hihetetlenül nyugtatóan hat a testre, a teában található koffein pedig másként hat, mint a kávéban lévő. Sokkal több energiával tölt fel, anélkül, hogy teljesen felpörgetne.

#3 Listázd a félelmeidet

Írj fel egy listát tíz dologról, ami miatt aggódsz. Néha amikor a félelmeink elöntik az életünket, akkor a legegyszerűbb kiengedni őket. Ha leírod őket, akkor látod őket magad előtt, és nem kell csak az agyadban tartani őket, így nem fogsz egész nap ezeken gondolkozni.

#4 Élénkítsd fel magad

Vegyél magadnak egy friss csokor virágot, és vidd haza és tedd vízbe. Élvezd, hogy valami újdonságot szerzel be, ami szép, ami feldobja a helyet, és egyben téged is.

#5 Simogass állatokat

Menj el a parkba, és simogass meg egy idegen kutyát (természetesen a gazdijuk engedélyével)! Ha a macskákat szereted, akkor keresd fel egy macskás barátodat és ajánld fel, hogy vigyázol a cicájára, amíg ő elmegy otthonról. A macskadorombolás köztudattan nyugtatja az ember lelkét!

#6 A barátok üzenetei

Kérdezd meg a barátaidat, hogy mit tartanak a legjobb tulajdonságaidnak – mint alkalmazott munkaerő, mint barát, és mint az életük jelentős személye. Ha megvan a felsorolás, akkor állj meg egy perce és légy nagyon, de nagyon büszke magadra, hogy ilyen embernek látnak.

#7 Hívj fel egy családtagot

Hívj fel valakit a családodból, akivel biztonságban és boldogságban érzed magát. Ügyelj arra, hogy ezzel a valakivel nyíltan tudj beszélni. Tölts el ezzel a személlyel egy jelentős időt telefonon, oszd meg vele az életedet, érd utol magad az ő életével kapcsolatban.

#8 Tervezz!

Tervezz meg egy vagy két héttel előre az életedet. Ütemezz be edzést, vacsorát a pároddal (randi!), filmeket, sorozatokat, könyveket, vagy más közös programokat. Mindent vezess fel a naptáradba, és ne feledkezz meg a napi étkezésekről sem. Ha nem tudsz mindennap főzni, akkor rendelj a kedvenc helyeidről.

#9 A zene ereje

Keress egy olyan zenei albumot, amelyről még soha nem hallottál, és hallgasd meg elejétől a végéig. Lehet ez egy új zenei stílus is. Keress rá a Spotify-on vagy Youtube-on erre a stílusra, és műveld ki magad belőle.

#10 Készítsd magadnak egy finom ételt

Most van itt az idő, hogy arra szánd a szabadidődet, hogy online megkeresed a legtökéletesebb receptet, és a legkedvedrevalóbb ételt. Menj el a boltba, szerezd be a hozzávalókat és készítsd el a lakomát. Ha az étel nem pont úgy néz ki mint a recept képén az sem gond. Fogyaszd el jó ízűen! Hidd el teljesen másként fog ízleni, mint egy megszokott ebéd, vagy vacsora!

#11 Home spa

Zuhanyozz, borotváld le a lábad, tegyél fel hajpakolás, lábmaszkot, arcmaszkot, majd a végén fesd ki a körmöd, miután beszárítottad a hajad. Használhatsz hajgöndörítőt is. Miután ezzel megvagy vegyél fel egy feszes nacit, sminkeld ki magad és illegesd magad a tükör előtt. Ez meglepően sok önbizalmat fog adni!

#12 Tanulj egy új szakmáról

Keress fel egy olyan embert, akinek olyan munkája van, amit te is szívesen végeznél. Mond el neki, hogy szeretnél többet megtudni a munkáját, és kérd meg, hogy meséljen róla. Lehet, hogy nemet mond, vagy nem kapsz választ, de akkor is megpróbáltad. Önkénteskedni is mehetsz egy-egy szervezethez, ha gyakornoknak már nem vesznek fel sehová.

#13 Sajátítsd el valaminek a művészetét

Légy te a legjobb origamis! Vagy tanulj meg patcwork takarót készíteni a Youtube-ról! Építhetsz legókat, nevelhetsz orchideákat, hímezhetsz, készíthetsz karkötőket, de megtanulhatsz sakkozni is profi szinten. A legtöbb hobbihoz, tevékenységhez több száz videót találhatsz a Youtube-on, így gyorsan megtanulhatsz valamit profi szinten.

#14 Olvass verseket

Nem kell még könyvtárba sem járni ahhoz, hogy elérd a versesköteteket. Ha például Arany János verseivel ismerkednél meg, akkor irány a MEK oldala. Itt bármilyen magyar költőre rákereshetsz és elolvashatod az összes megjelent versét. Ajánljuk Radnóti Miklóst, József Attilát, Nagy Lászlót, Vörösmarty Mihályt, Szabó Lőrincet, Tóth Árpádot.

#15 Normális elveszettnek érezni magad

Ismerd fel és értsd meg, hogy senki sem védhet meg attól, hogy időnként elveszettnek érezd magad. Valójában annak felismerése, hogy elveszettnek érzed magad az azt jelentki, hogy jó munkát végzel, mert megpróbálod megtaláli a megérdemelt szeretet, vagy keresed a mélyebb értelmét az életnek. Ha rájössz, hogy elveszettnek érzed magad, és próbálsz tenni ellene, akkor próbálsz fejlődi és ez jó irány.

Ezt is olvasd el!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *