LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Jön egy újabb férfi, te fülig beleszeretsz, majd hirtelen minden tönkremegy

Share

Találkozol valakivel, és azt gondolod, ő az az ember, akivel le szeretnéd élni életed hátrelévő részét. Vele öregszel meg, vele ülsz kint a verandán egy bögre teát kortyolgatva, majd együtt sétáltok el a naplementében kézen fogva. Csakhogy mindez álom csupán…

Valami mindig elromlik.

Jön egy újabb férfi, te fülig beleszeretsz, aztán hirtelen minden tönkremegy. Mert ő nem is akar komoly kapcsolatot, nem mer elköteleződni, te meg ott maradsz ismét – egyedül.

A szerelem összetört darabkáit tartod a kezedben, és azon gondolkodsz, miért veled történik ez már megint. Mielőtt egy újabb kapcsolatba kezdenél, lépj hátra egy lépést, és nézd meg, miért szeretsz bele már az első pillanatban minden férfiba.

Talán azért, mert nem vagy őszinte magadhoz. Lehet, hogy előre figyelmeztetett, hogy nem akar semmi komolyba belebonyolódni, ám te nem figyeltél rá. Talán azt mondta, hogy monogámia nem neki való, de elengedted a füled mellett.

Nem vetted komolyan a szavait.

Talán azt mondtad magadnak, hogy mindez nem számít, mert idővel meggyőzöd őt az ellenkezőjéről. De ez nem lehetséges. Nem erőltetheted senkire rá azt, amit nem akar. Nem tudod rávenni az elköteleződésre, ha távol akarja tartani magát tőle.

De az is lehet, hogy azért szeretsz bele minden férfiba, mert kevesebbel is beéred, mint amit megérdemelsz. Talán azt hazudod magadnak, hogy nem baj, ha nem hív fel esténként, ez neked belefér. Közben meg alig várod, hogy halld a hangját.

Megalkudsz ahelyett, hogy figyelembe vennéd a saját igényeidet, a saját szabályaidat és vágyaidat. Aztán már nyakig benne vagy a szerelemben – megint –, és képtelen vagy elengedni. Pedig a szíved mélyén tudod, hogy ebből nem lesz sírig tartó boldogság.

Lehet, hogy azért kezdesz ragaszkodni minden férfihoz, mert tőlük várod a szeretetet és a megbecsülést. Valójában viszont azt sem tudod, miért akarna veled lenni, hiszen azt gondolod, hogy nincs benned semmi értékes.

Nem adod meg magadnak a szeretetet, de ha te nem teszed meg, más soha nem fogja tudni pótolni. Attól, hogy nehezen látod meg a szépségedet és a méltóságodat, az nem azt jelenti, hogy nincs ott. Neked kell először szépnek látnod magad. Neked kell először szeretned magad. Az örök szerelem gyönyörű, de abszolút munkát igényel.

Nemcsak közös munkát, hanem önmunkát is. Bárki, aki mást mond neked az hazudik, vagy nem őszinte magához. Ez az a munka, amelynek végül gyümölcse lesz egy hosszan tartó, varázslatos szerelem.

Olyan szerelem, amiről mindig is álmodtál.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *