LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Megszállott vagy, vagy szerelmes? 11 jel, ami segít felismerni, ha baj van…

Share

1979-ben Dorothy Tennov pszichológus foglalkozott először a szerelem azon állapotával, amely túlmutat az egészséges határokon. Ez egy mély megszállottság, egy rajongás a másik fél iránt, ami miatt hajlamosak vagyunk eltúlozni a vonzalom tárgyának pozitív tulajdonságait és megfeledkezünk a hibáiról.

A megszállott szerelmesek elvesznek ebben az állapotban, nem foglalkoznak a saját életükkel, csak a másik félre összpontosítanak. Fontos megjegyezni azonban, hogy a másik iránti függőséget gyakran a fantázia okozza, nem pedig a valóság.

Íme a 11 jele annak, hogy megszállottan szerelmes vagy!

1. A kapcsolatotok még csak a kezdeti fázisban van, vagy talán még el sem kezdődött, te mégis arról fantáziálsz, hogyan fognak kinézni a gyerekeitek.

2. Teljesen eltévedsz a fantáziálásban. Lelki szemeid előtt a választott férfi mindig hősként jelenik meg, és még azt is elképzeled, hogyan ment meg a nehéz helyzetekből.

3. Szinte irányíthatatlanul izgatott leszel, miközben a telefonhívására vagy az üzenetére vársz. Arról nem beszélve, amikor személyesen találkoztok. Szélsőséges esetekben dadogás, szédülés és akár ájulás is jelentkezhet, ha a közelébe kerülsz.

4. Megtervezed, hogyan fuss össze „véletlenül” vele. Mindig úgy alakítod a napjaidat, hogy ezek a látszólag természetes találkozások meg tudjanak valósulni.

5. Idealizálod a választott férfit. Mindennel, amit tesz vagy mond, alátámasztod a tökéletességét. Még akkor is, ha valójában nem jó ember.

6.Túlzottan rá koncentrálsz. Folyton azon spekulálsz, kivel beszélget, hogy telik a napja, mire van szüksége, hogyan lehetnél a közelében. Minden gondolatod körülötte forog.

7. Képes vagy még akkor is úgy gondolni, hogy biztosan ő a lelki társad, amikor még alig ismered. Különleges és erőteljes kapcsolatról beszélsz, pedig csupán néhányszor beszéltetek egymással.

8. Bár még távol vagytok attól, hogy kapcsolatnak lehessen nevezni azt, ami köztetek van, te mégis őrülten féltékeny vagy mindenkire, aki ránéz.

9. Ha nem láthatod, nem lehetsz vele, képes vagy mély depresszióba zuhanni.

10. Folyton azt keresed a tetteiben, a szavaiban, hogy vajon mennyire tetszel neki.

11. Úgy érzed, nem tudsz nélküle élni. Elviselhetetlen vágyat tapasztalsz az iránt, hogy szeressen, figyeljen rád és elfogadjon.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *