LOADING

Type to search

Lakom Rácsodálkozom

Most te is kibérelheted Károly herceg csodás erdélyi vendégházát!

Share

Ha szeretnél visszautazni az időben, amikor még nem léteztek autók, televízió és wifi, akkor Károly herceg erdélyi vidéki birtokát béreld ki!

Románia a vidéki életmód egyik legjobb megtapasztalására ad esélyt, főleg ha Erdélybe utazol. Itt a gazdák még sok helyen lovas szekérrel járnak, és mesebeli ősi falvakban különleges templomokat nézhetsz meg két kirándulás és túrázás között.

Ha pedig megpihennél, akkor béreld ki Károly herceg vidéki házát, ami Viscri falu közelében a Zalán-völgy vadvirágos rétjei és erdős dombja között található meg.

Egykoron ide vonult vissza Károly herceg, de a házat azóta felújították és bármikor kibérelhető kb 105 fontért (42 ezer forintért) éjszakánként.

A vendégszobákat antik kézműves és hímzett textíliák díszítik, amik hűek maradtak az erdélyi hagyományokhoz. Itt nincs wifi és tévé, de még rádió sem – ez is mind a varázslat része.

A modern eszközök nélküli házban rengeteg könyvet halmoztak fel, így lehet nyugodtan olvasgatni és kerékpárral (vagy gyalog) felfedezni a környéket. A vendégeknek ló és szekercetúráktól a helyi kézművesek meglátogatásaig rengeteg program áll a rendelkezésére.

Karácsonykor a szálloda lovas szánkózást ígért, ahol takarókba burkolózva forralt borral fedezheted fel a mesés erdőket. Nyáron egy medencét is igénybe vehetsz. Minden nap egy szakács főz a helyi termelőktól vásárolt portékákból, és persze megkóstolhatod a híres erdélyi pálinkát is.

Ha a város zajától igazi elvonulós helyet keresel, ahol jókat lehet túrázni és természetközelben lenni, akkor térj be ide! Itt talász bővebb infót a házról!

Ezt olvastad már?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *